Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kotromanović o mig-ovima

'Ako se potvrde sumnje da je netko iz MORH-a primio mito, neka krivci odgovaraju'

Ante Kotromanović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
22.03.2016.
u 12:14

– Pokaže li se da je bilo korupcije, onda je to tragično – rekao je bivši ministar obrane.

Vojna policija provodi istragu o remontu aviona Mig 21 koji su kupljeni i remontirani u Ukrajini. Navodno su kriminalisti Vojne policije utvrdili da su na avionima, koje je Hrvatska kupila od Ukrajine, "prekucani" serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu, objavio je Jutarnji list

Evo što o „slučaju MiG-ovi” kaže bivši ministar obrane Ante Kotromanović kojega su najnovije vijesti zatekle na poslovnom putu u Sjedinjenim Državama– Kao bivši ministar obrane moram reći da je i prije bilo spekulacija o nezakonitim postupcima u nabavi i remontu MiG-ova. Na saborskom Odboru za obranu, prije otprilike godinu i pol, javno sam pozvao DORH i potom nazvao glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana te od njega zatražio da se istraže sve nezakonitosti ako ih je bilo, na bilo kojoj razini: od Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Glavnog stožera Oružanih snaga do MORH-a. Osim toga, svu dokumentaciju o remontu i nabavi MIG-ova predao sam USKOK-u.

"Podupirem istragu"

O najnovijim spekulacijama Kotromanović ne zna ništa.  – U vrijeme dok sam ja bio ministar, ni Vojna policija ni Vojna sigurnosno-obavještajna agencija nisu izvijestile ni mene ni tadašnjeg načelnika Glavnog stožera Dragu Lovrića da su se pojavile neke nove okolnosti koje bi se ticale moguće prijevare ukrajinske strane ili korupcije. Podupirem istragu i Vojne policije i DORH-a, ako se uključio, kako bi se što prije istražile sve okolnosti jer javnost mora znati istinu – istaknuo je Kotromanović i napomenuo:

– Postupak remonta i nabave MiG-ova koji smo mi proveli bio je transparentan, dobili smo najnižu cijenu, a ja sam osobno u cijeli postupak uključio Vojnu policiju. Na svakom sastanku na kojemu sam bio, bio je i predstavnik Vojne policije. Ako postoje indicije da je netko iz Oružanih snaga ili MORH-a primio mito, neka se istraže i, potvrde li se sumnje, neka krivci odgovaraju. Pokaže li se da je bilo korupcije, onda je to tragično – rekao je bivši ministar obrane, koji je još u srpnju 2014. rekao kako će si „pucati u glavu ako bilo tko dokaže da sam pogodovao Ukrajincima″. 

>>Žestoko podupirem Buljevića u njegovoj borbi za vojni budžet

>>Kotromanović Dačiću: Da ste se ranije zalagali za mir, mogli ste spasiti na desetke tisuća nevinih žrtava

Komentara 195

Avatar abakus
abakus
12:30 22.03.2016.

Aha. A Kotromanović, kao prvi i najodgovorniji, pere ruke. Da, šuškalo se, da, bilo je indicija, on je zvao Cvitana a Cvitan je... napravio ništa. O svemu ovome još je 2014. govorio Malić (inače persona non grata u našim vodećim medijima) i pisao je i portal direktno čijim je novinarima Radmanovim ukazom bilo zabranjeno gostovanje na HRT-u (pitam se, pitam se, zašto...?). Malić je još 2014. poslao dokumentaciju o ovome Cvitanu na što je Cvitan napravio... opet ništa. Tj. nije napravio baš sasvim ništa: njegova tajnica stavila je Malića na čekanje koje traje do dana današnjeg. 140 milijuna kuna otišlo u vjetar... ili ipak u nečije džepove kod nas, ako je suditi po ozbiljnosti kojom su se sve indicije ovog skandala istraživale za mandata bivše vlade. Koliko još kostura čeka u tom ormaru, zahvaljujući našim "vrijednim" velikim medijima koji su sve te 4 godine Milanovićeve vlade o svim aferama na koje su upozoravali razni portali uredno šutjeli...

DU
Deleted user
12:27 22.03.2016.

Pomalo postaje jasnije zbog čega su se SDPovci grčevito borili za ostanak na vlasti. Nisu to više "kosturi iz ormara" već su to "tempirane bombe" koje mogu uništiti državu!

SE
sestrićna
12:31 22.03.2016.

sad je jasno zašto je bivši ministar najavio odlazak u ameriku..partija je sve pripremila za uzimanje milijuna..siguran sam kad se bude ozbiljno istraživalo da će sanader biti mali miš za mesića milanovića yusipovića i njihovu kliku...milijarde su oni uzeli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije