Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka se kazna

Bivši izraelski premijer Ehud Olmert osuđen zbog korupcije

Montepaschi Siena
Foto: Agencije
1/2
10.07.2012.
u 09:09

Protiv Olmerta odbačene su dvije optužnice, no ne i treća koja ga je teretila da je u vrijeme premijerskog mandata nezakonito pomagao imućnom poslovnjaku u sklapanju poslova

Bivšeg izraelskog premijera Ehuda Olmerta sud u Jeruzalemu proglasio je krivim za korupciju. Kako piše BBC, protiv Olmerta su odbačene dvije optužnice, no ne i treća koja ga je teretila da je u vrijeme premijerskog mandata nezakonito pomagao imućnom poslovnjaku u sklapanju poslova. Oslobođen je optužbi za potkupljivanje i lažne naplate za strane humanitarne organizacije.

Olmert je premijersku poziciju napustio 2009. godine, a tri godine njegove vladavine obilježili su veliki korupcijski skandali koji su ga prisilili da se povuče s dužnosti. Kazna mu još nije izrečena.

Bivšem premijeru slijedi još jedna tužba, a ovoga puta sud će ga teretiti da je kao gradonačelnik Jeruzalema bio upleten u korupciju u slučaju stambene gradnje.

 

Komentara 2

RB
Robert Bartini Rijecanin
09:43 10.07.2012.

Zar u Izraelu na vlasti nema korupcije, kriminala pa cak i seksualnog zlostavljanja? Zar Izrael nije dio "zapada" i americki najvazniji saveznik pored Saudijske Arabbije? Zar Izrael nije dao utociste zidovima koji su se nakrali pa pobijegli iz Rusije? Zar se Izrael ne oglusava na UN rezolucije? Zar mu Majka Amerika [ a za Izrael Amerika je majka svih majki ] ne daje pomoc u novcu, hrani, oruzju i politicku podrsku? Pa ipak ova drzava je u medijima Amerike i Britanije sampion u svemu sto je najbolje na svijetu.

Avatar bok
bok
10:44 10.07.2012.

...dobio je za kaznu 4 mjeseca socijalnog rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije