Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
video s prijetnjama

Bivši glasnogovornik Anonymousa uhićen zbog prijetnji agentu FBI-a

anonymous
Screenshoot (YouTube)
14.09.2012.
u 22:39

Barrett Brown je uhićen nešto prije 23 sata po lokalnom vremenu i predan FBI-u, a optužen je za prijetnje federalnom agentu

Barrett Brown, bivši glasnogovornik hakerske skupine anonymous, uhićen je u srijedu navečer u Dallasu samo nekoliko sati nakon što je na internetu objavio video u kojem prijeti agentu FBI-a.

Brown je uhićen nešto prije 23 sata po lokalnom vremenu i predan FBI-u, a optužen je za prijetnje federalnom agentu, javlja Huffington Post.

Federalne vlasti tijekom godine uhitile su nekoliko navodnih pripadnika Anonymousa te konstantno pokušavaju razbiti hakersku skupinu koja je preuzela odgovornost za niz cyber napada.

FBI je u ožujku upao u Brownov dom i oduzeo mu prijenosno računalo, a u videu zbog kojeg je uhićen u srijedu navodno je prijetio agentu FBI-a koji mu je uznemiravao majku.

>>Anonymousi zbog Assangea srušili stranice britanske vlade

Komentara 3

CP
copy paste
09:13 15.09.2012.

svijet ide prema tome da čemo ubrzo svi živiti u jednom velikom zatvoru.pravo na vlastito mišljenje,pravo na privatnost i pravo na izražavanje nezadovoljstva i protestiranje postat će stvar prošlosti.svako djelo koje iskače iz strogo utvrđenih i nametnutih pravila ponašanja tretirati će se kao kriminalno djelo ili teroristički čin.polako ali sigurno,pod krinkom demokracije stvaraju se policijske države,u kojima će vladajuća garnitura(dvostranački sustav-malo jedni pa malo drugi i tako u nedogled) imati potpunu kontrolu nad cijelim stanovništvo.glavni instrumenti u provedbi takve politke su organizacije tipa;FBI,NSA,CIA,državna policija,državni sudovi....kontrola interneta,telefonskih linija i pošte je u praksi već dugi niz godina i postaje sve efikasnijom iz dana u dan.o bankarskim sustavima i kreditnim perverzijama ne bih ni počimao...to je kategorija za sebe.uglavnom,crno nam se piše......

ME
Mount ElbrUs
10:37 15.09.2012.

Da je Kasparov prijetio nekom policajcu u Rusiji to anglo-saksonska stampa ne bi vjerovala. To su njihovi dvostruki standardi.

IR
irani
13:21 16.09.2012.

Bezvezni cyber-anarhisti su jako slicni forumskim biserima; ne predstavljaju nikoga i nista, jedino bi unistavali sto su drugi stvorili i pri tome kukali kako ih se ne shvaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije