Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera fiktivnih zapošljavanja

Bivši francuski premijer Fillon osuđen na 5 godina zatvora

Judge decision about Filllon's fake jobs scandal
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
29.06.2020.
u 15:41

Presuda za pronevjeru javnog novca rezultat je isplate oko milijuna eura koji je primila Fillonova supruga za rad kao njegova pomoćnica u parlamentu

Bivši francuski premijer Francois Fillon osuđen je u ponedjeljak na pet godina zatvora, od kojih tri godine uvjetno u aferi fiktivnih zapošljavanja koja je prekinula njegovu predsjedničku kampanju 2017. godine.

Kazneni sud u Parizu pridodao je toj presudi globu od 375.000 eura i nemogućnost sudjelovanja na izborima tijekom 10 godina.

Njegova supruga Penelope je osuđena na dvije godine uvjetne zatvorske kazne i 375.000 eura globe i 2 godine nesudjelovanja na izborima.

Bračni par Fillon i suoptuženi Marc Joulaud, bivši Fillonov zamjenik moraju također vratitii više od miijun eura Nacionalnoj skupštini.

Presuda za pronevjeru javnog novca rezultat je isplate oko milijuna eura koji je primila Fillonova supruga za rad kao njegova pomoćnica u parlamentu.

Fillonovi su obznanili da će se žaliti na tu presudu.

Komentara 2

XA
xaron
19:19 29.06.2020.

A mi kukamo na naše. Problem demokracije je što omogučava bilo kome da se penje do nivoa koji su iznad njegovih osobnih kvaliteta.

NE
neboiznadzagreba2
17:36 29.06.2020.

Ovakvi bi kod nas bili prvi na listi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije