Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA ŠLJUNAK

Bivši direktor Osijek-Koteksa osuđen na rad za opće dobro, a mora platiti i 2,1 milijun kuna

Drago Tadić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
29.09.2014.
u 16:48

Tadiću je kazna od godinu dana zatvora zamijenjena radom za opće dobro

Dragu Tadića, bivšeg direktora Osijek-Koteksa, u aferi oko nabavke šljunka za gradnju slavonske autoceste, Uskočko vijeće Županijskog suda u Osijeku osudilo je na godinu dana zatvora koja mu se zamjenjuje radom za opće dobro, a dužan je i platiti 2,16 milijuna kuna u roku 30 dana od pravomoćnosti presude.

Naime, USKOK-ova optužnica teretila ga je zajedno s Damirom Ivićem, nekadašnjim direktorom marketinga i trgovine u toj građevinskoj tvrtki, da je od jeseni 2004. do kraja 2006. godine primio najmanje 2,5 milijuna kuna i to u 63 navrata od osječkog poduzetnika Ramiza Pandžića. Pandžić je, pak, na početku suđenja iznio kako je uvjet za sklapanje posla s Osijek-Koteksom za nabavku šljunka bilo plaćanje provizije od tri kune po isporučenom kubiku, u gotovini.

– Drago Tadić mi je kazao kako taj novac ne završava kod njega, već ga prosljeđuje investitorima u HAC-u – ispričao je na početku suđenja osječki poduzetnik R. Pandžić koji je jedini sve priznao. On je, pak, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci uz rok kušnje od godinu dana, dok je drugooptuženi u aferi šljunak D. Ivić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci koja mu se zamjenjuje radom za opće dobro.

>> Ivić: Omotnice s novcem uzimao sam po Tadićevu nalogu

Komentara 32

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:09 29.09.2014.

Običan građanin za ukradenih 20.000kn u kladionici ili mjenjačnici dobiva od 3-5 godina zatvora, ali za miljiune možeš saditi cvijeće po parkovima..

ST
strsljen2013
17:25 29.09.2014.

Ma neće morati ni to, platiti će nekome da ga zamijeni.

MK
marcel.kocan
17:19 29.09.2014.

sprdačina od države, bušmanske gubernije imaju bolje pravosuđe, ovdje se za krađu milijuna guli krumpire ili boravi u zatvoru otvorenog tipa s pet zvjezdica i golf terenom, jedino se za "govor mržnje" ide u pravi zatvor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije