Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na obavijesnom razgovoru u policiji bio sin dekana Damir, a navodno i Sanja Golubić, kći Josipa Božičevića

Bivši dekan Prometnog fakulteta: U moje kćeri prolazi samo znanje, a ne mito

bozo-hr.jpg
Foto: Renato Branđolica
18.09.2008.
u 19:25

Dugogodišnji bivši dekan Prometnog fakulteta, akademik Josip Božičević danas nije odavao dojam čovjeka kojeg su uznemirila događanja u njegovoj bivšoj radnoj sredini. To bi možda bilo donekle i razumljivo da policija na obavijesni razgovor nije privela njegova sina prof. dr. Damira Božičevića te da mu kći prof. Sanja Golubić i vrlo mu bliska prijateljica Jasna Štajner ne rade na Prometnom fakultetu. Uz to, jučer je s fakulteta krenula priča da će obje biti odvedene na obavijesni razgovor.

– Čuo sam da mi je sin odveden, ne znam pojedinosti, ne znam što se to događa na fakultetu – poprilično ravnodušno kazao je akademik Božičević. Dodao je kako sina nije čuo otkako je doznao da je odveden na obavijesni razgovor.

Svašta se govori
– Neka se sve istraži što je bilo i što se događalo. Ja ne znam ništa, a godinama se priča svašta. Jednom su se pojavili neki falsifikati naših diploma, ali nismo ih falsificirali na fakultetu. Znate, kriv je onaj tko falsificira – govori Božičević koji godinama odbija i svaku pomisao da je na Prometnom fakultetu u Zagrebu moguće kupiti ispit, pa čak i cijelu diplomu, kao što se govorka po kuloarima.

– Nikakvih spoznaja o tome nisam imao niti ih imam. Takve optužbe treba dokazati. Damir Božičević svima je zanimljiv jer je moj sin, a da nije, nitko se od medija ne bi njime posebno bavio – smatra tata Božičević i nističe da se njegova kći prof. Sanja Golubić nikada nije spominjala u kontekstu bilo kakvih nepravilnosti.

– Prvi put takovo što čujem za nju. Ne znam zašto se sada i ona uvlači u sve to. Zašto baš nju kad je ona više nego korektna. Ona je stroga profesorica i u nje prolazi samo znanje, a ne mito. Moja kći mito sigurno nije uzimala – ističe akademik Božičević. Slično govori i za kolegicu Jasnu Štajner i ističe kako ne vjeruje da su njih dvije uzimale mito. No zna da je prof. Štajner neugodno iznenađena, pa i šokirana pričom.

– Razgovarao sam s prof. Štajner pošto je objavljeno da je i ona pod sumnjom. Poludjela je što je netko bez osnova i razloga, bez činjenica izvukao njezino ime – kaže Božičević.

Raščišćavanje stvari
Za bivšeg dekana fakulteta prof. Ivana Bošnjaka, koji je proljetos podnio ostavku na svoju dužnost, nekoliko mjeseci prije isteka dvogodišnjeg mandata, ima samo riječi hvale, ali se, tvrdi, ne viđa ni s njim ni s ostalim kolegama.
– Štošta se o Prometu šuškalo i vrijeme je da se sve raščisti. U svemu tome svakako ima mnogo laži, a pitanje je koliko istine – zaključuje Božičević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije