Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Litve
Povratak na članak

Bivši član KGB-a zbog lustracije opet dobio odštetu

Zabrana pristupa nekim poslovima bivšim KGB-ovcima diskriminatorna je

Komentari 20

DU
Deleted user
20:14 28.06.2015.

A što je sa žrtvama KGB-a gdje su njihova prava? Ovo mi sliči na ovu što se događa u Hrvatskoj gdje su udbaši najprije ubijali ljude a sada bi za to trebali dobiti odštetu jer eto netko ih diskriminira. II Još su zaštićeni od HDZ i SDP.

VL
FI
Fisherman
21:27 28.06.2015.

Ma to se nasi komunisti i UDBA - si osiguravaju posto znaju da kad HDZ dode na vlast da su hebali ježa u leđa.

VL
KG
kg
20:21 28.06.2015.

Onda ih tužiti za svako kršenje ljudskih prava koje su oni počinili.

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
07:24 29.06.2015.

Evropski sud za ljudska prava. S ovakvim ponasanjem prema naj okrutnijim KGB ovcem I novcanom nagradom jer su njegova ljudska prava povredjena, Sad je jasni ako neki gestapovas sudi njemacku dobit ce ostetu. Sad ce navalit hrvatski udbasi na evrposki sud za njihova prava,

VL
Avatar d-ano
d-ano
00:44 29.06.2015.

.............lov na vjestice,,,,,,,tko je bezgrijesan nek baci prvi kamen,,,,,,,

VL
AD
adrian24
11:14 30.06.2015.

"Prevedeno, Litva je pretjerala legitimno braneći demokratske vrijednosti." Autor ove rečenice mi se iskreno gadi. Amerikanci, tj. "najveći branitelji demokratskih vrijednosti" su radili puno gore stvari nego KGB-ovci, ali, eto, oni to rade "u ime demokracije" pa ih nitko ne ne dira. A ovi "lustranti" se ne zamaraju "istraživanjem zločina". Nije važno da li si hvatao pobjegle naci zločince nakon rata ili si jednostavno radio kao sekretarica - automatski si "lustriran" kao suradnik KGB-a.

VL
Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
20:30 28.06.2015.

naravno da je sud tako presudio,kako bi drukčije trebao,to što je netko bio član kgb neznač automatski da je bio zločinac ili što drugo,za to da je eventualno bio postoje sudovi,svjedoci i sudske presude koje donose odluku o tome.u njemačkojj je primjerice bivši papa ratzinger bio član hitler jugenda,a adenauer ,bubući predcednik je bio pripadnik wehrmachta,po tome su i njima trebali zabraniti pristup bilo kakvim poslovima, poslije su oni postali papa i precednik države

VL
Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
20:01 28.06.2015.

to je valjda i karamrkov cilj,pošto je najviše za lustraciju u hdz-u,da još od države dobiju odštetu

VL
HO
homofob
22:45 28.06.2015.

Pravedno je da se "lustracijom" zabrani lusrtiranima prisrup drzavnim sluzbama gdje se kreira ili izvrsava drzavna politika, da im se ne dozvoli mogucnost indoktrinacije mladezi, da im se zabrani rad gdje bi mogli zloupotrebljavati svoja ranije stecena znanja za recimo ucjene ali da im se zabrani rad u privarnim proizvodnim sluzbama ne vidim razlog. Ne treba im se dozvoliti nosenje ili posjedovanje oruzja.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:08 28.06.2015.

Kako ta novokomponirana Balticka "demokracija" neodoljivo podsjeca na mracne godine komunizma kada se isto tako odredjenim ljudima onemogucavalo raditi politickim odlukama. Promjenila su se samo imena dok su navike ostale iste.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.