Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽIO DOŽIVOTNU KAZNU

Bivši agent FBI-ja koji je 15 godina špijunirao za Rusiju pronađen mrtav u ćeliji

FILE PHOTO: FBI FILE PHOTO OF FORMER FBI AGENT ROBERT HANSSEN.
Foto: Reuters Photographer/REUTERS
06.06.2023.
u 03:00

Hanssen se pridružio FBI-ju 1976. i 1985. je počeo prodavati povjerljive informacije Sovjetskom Savezu

Robert Hanssen, bivši agent FBI-ja koji je postao špijun i nanio najveću štetu u povijesti te američke agencije, pronađen je mrtav u ponedjeljak u svojoj ćeliji, objavile su američke vlasti. Hanssen (79) je 2002. osuđen na doživotni zatvor nakon što je priznao da je gotovo 15 godina špijunirao za Sovjetski Savez i kasnije za Rusiju.

Zatvorsko osoblje je pokušalo spasiti Hanssena nakon što je u ponedjeljak pronađen bez svijesti, ali bezuspješno, priopćila je uprava za zatvore. Uzrok smrti nije naveden.

Hanssen se pridružio FBI-ju 1976. i 1985. je počeo prodavati povjerljive informacije Sovjetskom Savezu. Kada je uhićen 2001., u gotovini, na računima i u dijamantima primio je više od 1.4 milijuna dolara, u zamjenu za kompromitiranje brojnih agenata, obavještajnih tehnika i povjerljivih američkih dokumenata, stoji na stranici FBI-ja.

Služio je doživotnu kaznu u strogo čuvanom zatvoru u Coloradu.

VIDEO Australka pomilovana nakon 20 godina u zatvoru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije