Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zviždač

Bivši agent CIA-e dobio 2,5 godine jer je progovorio o mučenjima

cia,central intelligence service
AFP/PIXSELL
23.10.2012.
u 19:11

John Kiriakou priznao je da je objavljivanjem informacija identificirao tajnog agenta

Bivši agent CIA-e koji je javno govorio o metodama mučenja te američke obavještajne službe osuđen je na dvije i pol godine zatvora nakon što je priznao krivnju, prenosi RT. John Kiriakou (48) prvotno je bio osuđen za špijunažu, no u sklopu dogovora s tužiteljima pristao je priznati tek da je objavljivanjem informacija identificirao tajnog agenta. Da je osuđen po prvotnim optužbama, mogao je dobiti i 50 godina zatvora.

Kiriakou je bio progovorio o metodama mučenja koje je CIA koristila na navodnim teroristima nakon napada na New York 2001. godine. Među metodama je bila i simulacija utapanja sumnjivaca. Kiriakou je novinarima otkrio i identitet "glavnog mučitelja" CIA-e za vrijeme mandata Georgea Busha mlađeg.

Komentara 3

TO
Toni50
19:36 23.10.2012.

Idemo malo detaljnije kako su funkcionirali i što je to odao a ne ovako jeftino šturo; kao kod Tita ako me netko pita !

MA
master
20:14 23.10.2012.

Ovi nece odgovarati za ratne zlocine,jebes takvu pravdu.

AA
aabbcc
07:45 24.10.2012.

. U toj Americi svjedike zlocina zatvore u zatvor i zlocina nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije