Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kornatska tragedija

Bivšem zapovjedniku Slavici sudit će se u Zadru, a ne u Šibeniku

dražen slavica
PIXSELL
22.04.2010.
u 19:11

Suđenje Draženu Slavici (42) zbog događaja 30. kolovoza 2007. godine kada se na otoku Kornatu dogodila tragedija u kojoj je poginulo 12 vatrogasaca neće se održati na Županijskom sudu u Šibeniku nego na zadarskom sudu.

U javnosti se mogao steći dojam da je Slavica jedini krivac za kornatsku nesreću, no mnogi su upozoravali da je posrijedi neorganiziranost i nepovezanost  više državnih institucija, posebice u kriznim trenucima.

Suđenje Draženu Slavici (42), bivšem županijskom i šibenskom vatrogasnom zapovjedniku, zbog događaja 30. kolovoza 2007. godine kada se na otoku Kornatu dogodila tragedija u kojoj je poginulo 12 vatrogasaca neće se održati na Županijskom sudu u Šibeniku nego na zadarskom sudu.

Iz Županijskog suda u Šibeniku doznajemo da je Vrhovni sud uvažio prijedlog da suđenje počne u Zadru, što je obrazloženo namjerom da suđenje bude potpuno objektivno budući da oštećeni i tuženi nisu s područja Zadarske županije (podsjetimo, stradali vatrogasci su iz Tisnoga, Vodica i Šibenika, a D. Slavica iz Šibenika).

Inače, Slavica se optužnicom tereti da je cijelim nizom propusta počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti u trenucima dok je kao zapovjednik rukovodio akcijom gašenja požara kamenite vrleti na otoku Kornatu. Među ostalim optužuje ga se i da je na požarište poslao maloljetnike, da je protupožarni zrakoplov kanader s Kornata poslao na drugu lokaciju i drugo.

Podsjetimo, u događanjima nakon tragedije na Kornatu u javnosti se mogao steći dojam da je Slavica jedini odgovoran za stradavanje vatrogasaca, no iznesena su i stajališta da je to rezultat nečije namjere da se po svaku cijenu nađe krivac za tragične događaje koji su, po mnogima, upozorili na lošu organiziranost i slabu povezanost više državnih institucija u kriznim trenucima.

Komentara 4

MM
Mladen Miletić
21:37 22.04.2010.

Bivšem zapovjedniku Slavici sudit će se u Zadru, a ne u Šibeniku, Glavšu umjesto u Zagrebu če sudijeti zna se - nigdje !

ZL
Zlatko72
09:04 23.04.2010.

pojeo vuk magarca trla baba lan dajoj proge dan nikome nista to je to

BL
bljesak
19:33 22.04.2010.

Bilo bi naj bolje da mu sude roditelji stradale djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije