Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi dokazi

Bivšem ministru Duliću prijeti do 12 godina zatvora

'unu 07.11.2008. Zagreb,Ministarstvo zastite okolisa, Republike Austrije 20,  srpski ministar Oliver Dulic Photo:Antonio Bronic/Vecernji list'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
30.10.2012.
u 10:15

U dopuni istrage otkriveni su novi dokazi pa je podnesena i nova optužnica protiv bivšeg ministra i njegovih suradnika Nebojše Janjića i direktora ''Puteva Srbije'' Zorana Drobnjaka

Srbijansko tužiteljstvo za organizirani kriminal podiglo je novu optužnicu protiv bivšeg ministra životne sredine i prostornog uređenja Olivera Dulića za težu zloupotrebu službenog položaja.

Iako je početkom mjeseca protiv Dulića podnesen optužni prijedlog za blaži oblik kaznenog djela koji propisuje kaznu zatvora do pet godina, B92 javlja da su u dopuni istrage otkriveni novi dokazi pa je podnesena i nova optužnica protiv bivšeg ministra i njegovih suradnika Nebojše Janjića i direktora ''Puteva Srbije'' Zorana Drobnjaka.

Njih se tereti da su investitoru "Nuba investu" iz Beograda nezakonito i mimo ispunjenih propisanih uvjeta izdali prometno-tehničke uvjete, lokacijske dozvole, suglasnosti i građevinske dozvole. Time je "Nuba invest" stavljen u povlašten položaj u odnosu na druge investitore te mu je omogućeno da pristupi gradnji optičke mreže na putnom zemljištu na državnim putovima kojima upravlja javna kompanija ''Putevi Srbije'' i to na najvažnijim magistralnim koridorima od Beograda do granice s Hrvatskom, Mađarskom, Rumunjskom, Bugarskom i Makedonijom.

Istražuje se i kako je 5,6 milijuna eura namijenjenih za gradnju spomenute optičke mreže završilo na računima na Cipru, Sejšelima i Nizozemskoj, a ako se Duliću i suradnicima dokaže krivnja, očekuje ih i do 12 godina zatvora.

>>Dulić: Iz tužiteljstva izlazim kao što sam i ušao - kao slobodan čovjek

Komentara 4

OL
olovka
10:51 30.10.2012.

Pola ovog pokradenog ce zavrsiti na racunima advokata ,(a oni su dio drzave koji krade) onu drugu poplovinu nikad nece vratiti , ako ode u zatvor ( u sta sumnjam) bit ce maksimalno 1-2 godine , ili uslovno . AA vrlo dobro znamo da bi ovakve trebalo vijesati za muda , a sve i jednog politicara za vrat.

DE
DejanBgd
13:49 30.10.2012.

Sestro, ako se dokaže da je kriv, ide u zatvor, ne zato što je Hrvat, nego sto je lopov.

ST
Strawberry
19:35 30.10.2012.

Lijepa vijest je da će oni koji su se ogriješili o zakon, početi da odgovaraju. Nadajmo se da će i ostali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije