Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bivšem članu Mladeži HDZ-a kazna od 4160 kuna smiješna!

Bivši članovi Mladeži HDZ-a osuđeni su za uništavanje inventara u River Pubu u Karlovcu
23. studenoga 2011. u 11:20 143 komentara 25 prikaza
gorsic, trupkovic (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Željko Goršić, sin državnog tajnika Goršića, i Danijel Trupković, obojica bivši istaknuti članovi karlovačke Mladeži HDZ-a, ponovno su osuđeni. Ovoga puta sutkinja Sanda Janković na Općinskom sudu u Karlovcu osudila ih je za uništavanje inventara u kafiću River Pub 8. studenoga 2008. godine. Taj je slučaj podigao puno medijske prašine jer su mladi političari razbijali po kafiću u kojem su se, kako se tvrdi i u ovom optužnom aktu, vješali i po lusterima.

– Nakon dovršenog dokaznog postupka sud smatra da ste počinili ovo kazneno djelo i kažnjava vas novčanom kaznom u iznosu 20 dnevnih dohodaka, što za prvookrivljenog Goršića iznosi 4160 kuna, a drugookrivljenog Trupkovića 3340 kuna – rekla je sutkinja Janković, što je Goršić popratio smijehom.

– Zašto se smijete – upitala ga je sutkinja.

– Smijem se jer sam od početka znao kako će sve ovo završiti – odgovorio je Goršić.

– Ovo nije mjesto ni vrijeme za ovakve reakcije, a to što se smijete na izricanju pokazatelj je kućnog odgoja – zaključila je raspravu sutkinja Janković.

U obrazloženju presude piše da je vlasnik kafića Godač, iako je procesno nediscipliniran, tijekom cijelog slučaja ustrajno iznosio istu verziju događaja. S druge strane njegov bivši konobar Ivan Milčić najprije je teretio okrivljene pa je dijametralno promijenio mišljenje, a u vjerodostojnost svog iskaza sutkinju nije uspio uvjeriti ni na suočenju s Godačem. Sanda Janković ocijenila je i iskaze svjedoka policajaca. Tako je onaj Romana Dežiota navela prihvatljivim, dok je svjedočenje Tihomira Bandule ocijenila nevjerodostojnim.

Ponovno je kritizirala postupke PU karlovačke vezano za službene dopise. Navela je da policija nije u spis priložila fotoelaborat, iako je to morala, a da je na njezino inzistiranje fotodokumentaciju poslala tek nakon niza ponovljenih zahtjeva.

– Od policije smo tražili i podatke o tome tko ih je zvao vezano za događaje u kafiću River pub. No oni su nam odgovorili da su primili poziv, no ne znaju od koga je bio poziv, niti je li riječ o mobilnom ili fiksnom broju, iako je općepoznato da policija bilježi sve pozive. Ne razumijem zašto si dopuštaju ne odgovarati na pitanja suda, a odgovaraju na ona koja im uopće nisu postavljena. Smatram da bi odgovorni morali zatražiti stegovne mjere za ovakve postupke – zaključila je Janković.

Ilustracija
Mjesečna plaća
Bolovanje za koronavirus: Koliku naknadu možete dobiti za mjesec u karanteni ili izolaciji
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • parasa:

    @ helbani pa gdje ti živiš??? pa zar nisi znao da je Karlovac od \"vajkada\" pun srba.

  • Somelier:

    Hahahaha koji idiotizam. Predmet od 2008 čuvao se je do danas do pred izbore. Zar je tek sada donesena presuda. Sramota za tužilaštvo, sudstvo i svaka čast SDP-u i UDBI.

  • doktorica:

    a da li ta mladež radi?!