Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bivša sutkinja Domić oslobođena optužbi za sudske malverzacije

Ivana Domić nije komentirala presudu, no zbog zagonetna smiješka koji joj nije silazio s lica bilo je jasno kako je njome vrlo zadovoljna.
26. veljače 2010. u 15:47 25 komentara 153 prikaza
ivana domić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

ŠIBENIK - Ivana Domić, bivša sutkinja Općinskog suda u Supetru, te još 12 suoptuženika, među kojima su i odvjetnici, oslobođeni su na Županijskom sudu u Šibeniku optužbi za nezakonitosti u utvrđivanju vlasništva i uknjižbe zemljišta
od 1995. do 2004., čime je brojnim Bračanima oteto zemljište i nekretnine u vrijednosti od oko 75 milijuna kuna.

Iz saslušanja stotinu svjedoka i izvedenih više od tisuću dokaza baš ničim nije dokazano da je prvooptužena počinila djela koja joj se optužnicom stavljaju na teret, a nije dokazano ni poticanje i pomaganje u počinjenju.

- Po ocjeni ovoga sudskog vijeća ni za jednu točku optužnice nije bilo dokaza da je postupala svjesno i namjerno. To koliko je sutkinja Domić bila savjesna ili nesavjesna, marljiva ili nemarljiva, pažljiva ili nepažljiva u svom radu nije bilo predmet optužnice ni ovog postupka - obrazložila je oslobađajuću presudu predsjednica sudskog vijeća Jadranka Biga-Milutin.

Dodala je i kako nije neobično da je Ivana Domić kao sutkinja u predmetima vezanim za upis vlasništva nad nekretninama u roku od za sat i pol zakazivala i po 15 ročišta.

- Držim da je donesena presuda bila jedina moguća. I predsjednica vijeća je obrazložila kako nije bilo nikakvih materijalnih dokaza, ničega što bi upućivalo na osnovanost optužbe. Kao čovjek, kao pravnik, kao prijatelj nekih ili mnogih od ovih optuženika, mogu reći da sam sretan što su oni i njihove obitelji dočekali da ovoj farsi dođe kraj - kazao je Nediljko Ivančević, branitelj Ivane Domić.

Ivana Domić nije komentirala presudu, no zbog zagonetna smiješka koji joj nije silazio s lica bilo je jasno kako je njome vrlo zadovoljna.  

Tijekom suđenja, koje je potrajalo gotovo šest godina, javnost je zainteresirala svojim stalnim vedrim raspoloženjem, uglavnom neuobičajenim za optuženike, kao i svojevrsnom revijom raznovrsne modne konfekcije koju je odijevala za ročišta.

sprovod za 30 ljudi
Svijet se danas oprašta od princa Philipa: Kraljica naredila da se braća Harry i William razdvoje
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
 • japa:

  A šta kažu na to sami Bračani??

 • -obrisani-:

  Hrvatska je zemlja u kojoj kriminalci postaju stupovi društva, i to uz svesrdnu podršku pravosuđa. Da je zapalila joint ležala bi 3 godine, a za očigledenu pljačku zemljišta biva oslobođena jer, pobogu, što je tu nezakonito, je li.....

 • Avatar neidemdalje
  neidemdalje:

  naravno da je nevina , pa ona je iz VAŠE branše... sunce vam lopovsko