Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u tijeku

Bivša šefica sindikata šumarstva lažno prijavila postavljenu bombu na sportskim susretima sindikata u Umagu

Bomba postavlena ispod automobila oštetila 6 vozila u Splitu
Milan Sabic/PIXSELL
05.07.2022.
u 12:24

Obzirom je bivša čelnica sindikata poruke s lažnom prijetnjom o bombi poslala sa svoga mobitela, i to predstavnicima sindikata kojem je bila nekoć na čelu, policija ju je ubrzo locirala te uhitila na području Šibensko-kninske županije gdje je bila na ljetovanju sa obitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, nakon što je Policijska postaja Umag podnijela kaznenu prijavu protiv 69-godišnje hrvatske državljanke, započelo istragu protiv nje zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela lažne uzbune, a sve jer je 25. lipnja sa svog mobilnog uređaja lažno tvrdila da je na jednom javnom okupljanju u Umagu postavljena bomba.

No, zaleđe priče je zanimljivo jer je Glas Istre doznaje kako je dojavljivačica 69-godišnjakinja bivša predsjednica Hrvatskog sindikata šumarstva Gordana Colnar iz Zagreba, a događanje za koje je ona lažno prijavila da je postavljena bomba su tradicionalne sindikalne sportske igre upravo Hrvatskog sindikata šumarstva u Umagu.

Kako je objavilo odvjetništvo, ne navodeći identitet 69-godišnjakinje, postoji osnovana sumnja da je ona, u nakani da izazove hitnu intervenciju policije, kao i uznemirenost većeg broja osoba na jednom javnom okupljanju u Umagu,  svjesna da se radi o neistinitoj informaciji i znajući da je posrijedi okupljanje više osoba, kao i da će ta informacija biti proslijeđena policiji, sa svog mobilnog uređaja na mobilne uređaje dvoje djelatnika iz organizacije okupljanja poslala SMS poruke lažno navodeći da je na okupljanju postavljena bomba. Učinila je to 25. lipnja oko 19,40 sati. Djelatnici su to odmah dojavili policiji pa su policijski službenici hitno intervenirali na mjestu okupljanja radi sprječavanja opasnosti od aktivacije eksplozivne naprave, koja nije bila postavljena pa nije ni pronađena. Na toj intervenciji sudjelovalo je mnogo policajaca iz više odjela.

Obzirom je bivša čelnica sindikata poruke s lažnom prijetnjom o bombi poslala sa svoga mobitela, i to predstavnicima sindikata kojem je bila nekoć na čelu, policija ju je ubrzo locirala te uhitila na području Šibensko-kninske županije gdje je bila na ljetovanju sa obitelji.

Colnar su naložene sada mjere opreza redovitog javljanja policijskoj postaji i mjere opreza zabrane približavanja te zabrane uspostavljanja i održavanja veze s određenim osobama zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Colnar je javnosti poznata još iz 2014. godine kao jedna od svjedokinja na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, a poznata je i istražnim organima budući da je prije desetak godina dvaput prijavljivana za zloporabu položaja i ovlasti, za što je, piše Glas Istre, dobila otkaz u Hrvatskim šumama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Mudlin
Mudlin
16:26 05.07.2022.

Gordana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije