Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruđer bošković

Danica Ramljak: U spornim ugovorima savjetovao me Miljenić

Danica Ramljak
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
15.01.2014.
u 08:15

Prozvana Ramljak tvrdi da je prva zatražila da se utvrde troškovi koje je zajednička tvrtka napravila i da se naplate, ali kako je Medikol u RMC uložio znatno više novca od IRB-a, odgovorni u Medikolu tražili su da se potpiše novi ugovor, ali pod uvjetima koji, kaže Ramljak, IRB-u nisu odgovarali.

Ravnatelj Instituta Ruđer Bošković Tome Antičić prijavio je DORH-u svoju prethodnicu Danicu Ramljak.

U prijavi koja je u medije procurila dva dana prije današnjeg ročišta koje Ramljak ima u radnom sporu protiv IRB-a zbog svoga smjenjivanja, piše da je bivšoj ravnateljici, koja je na čelu IRB-a bila od svibnja 2009. do travnja 2012., uz plaću isplaćeno i 213.000 kuna dodataka, a kao krimen joj se navodi i korištenje kartice u skupim restoranima te visoki troškovi za taksi-usluge iako je imala službeno vozilo.

Htjela novi ugovor

Novom ravnatelju smeta i što su se iz proračuna plaćale režije tvrtki Ruđer Medikol Ciklotron (RMC) u kojoj 66 posto udjela ima tvrtka Medikol, a ostatak je u vlasništvu IRB-a i tvrtke Ruđer Inovacije.

Prozvana Ramljak tvrdi da je prva zatražila da se utvrde troškovi koje je zajednička tvrtka napravila i da se naplate, ali kako je Medikol u RMC uložio znatno više novca od IRB-a, odgovorni u Medikolu tražili su da se potpiše novi ugovor, ali pod uvjetima koji, kaže Ramljak, IRB-u nisu odgovarali.

Tadašnji odvjetnik koji mi je pomagao u svim spornim slučajevima Orsat Miljenić savjetovao mi je da ne radim dokapitalizaciju tvrtke RMC jer je loše poslovala

Danica Ramljak

– Osobno sam pokrenula reviziju ugovora, zatražila da se urede odnosi i naplate troškovi od Medikola, no odgovorni u Medikolu tražili su da ti troškovi uđu u dokapitalizaciju zajedničke tvrtke.

Tadašnji odvjetnik koji mi je pomagao u svim spornim slučajevima Orsat Miljenić savjetovao mi je da ne radim dokapitalizaciju tvrtke RMC jer je loše poslovala – objašnjava Ramljak.

Miljenić joj je, dodaje, pomagao složiti i novi ugovor, ali posao nije dovršen jer je ona smijenjena, a Orsat Miljenić postao je ministar. Na IRB-u pak tvrde kako su konkretne mjere u rješavanju tog pitanja pokrenute tek nakon stupanja na dužnost sadašnjeg ravnatelja Tome Antičića do čijeg odgovora nismo došli jer je na službenom putu.

Neslužbeno doznajemo da su počeli pregovori o sklapanju novih ugovora.

Ramljak nadalje tvrdi i da je laž da je sama sebi isplatila bonus te napominje da je imala istu plaću kao i njezin prethodnik Mladen Žinić, a to je 19 tisuća kuna neto.

– Sramota je za kolegu Antičića da šalje ovakve napise DORH-u, a zna da govorim istinu. Istodobno, na IRB-u štiti zaposlenike koji su dokazano radili nepravilnosti, ali su mu bliski. Radila sam po 15 sati dnevno, a nisam sebi isplatila ni jedan prekovremeni sat niti bilo kakvu stimulaciju – tvrdi Ramljak.

Svi su participirali

Dodaje i da se dvije godine mandata vozila u 17 godina starom automobilu te napominje da su računi za taksi koje joj predbacuju služili i za putovanja brojnih gostiju IRB-a s aerodroma.

Iz istih sredstava su, kaže, plaćeni taksiji kolegama iz Upravnog vijeća. Ističe i da su večere koje joj se zamjeraju bile opravdane, a na nekima je, kaže, bio i aktualni ravnatelj Antičić.

– Žalosno je da to dolazi od ljudi koji su u svemu sudjelovali, ali ispada da sam ja trošila – zaključuje Ramljak.

>> Danica Ramljak: Nije me smijenila Vlada nego Jovanović

Komentara 15

KR
krka
08:35 15.01.2014.

Gospođo,nemoguće da Vas drug orsat miljanić kao zastupnik krivo savjetovao. Sam pogled na tog čovjeka daje zaključak da zrači poštenjem, naravno i znanjem! Pa zar nije kao odvjetnik postao ministar?

VU
vulgarisvulgaris0
08:58 15.01.2014.

to što se piše po našim portalima o pronevjerama ,krađama i drugim muljanjima ako ima pola istine , nećemo se oporavit nikad jer i da se pohvataju lopine odma na njihova mjesta dolaze drugi nezasiti lopovi i tako u krug. dobro da još uopće država funkcionira kakav smo mi narod.

MI
mirkomirko4
17:33 15.01.2014.

Nije mi jasno zašto novinar prenosi djelomične informacija; ako nema detalja onda netreba niti pisati o tome. Koliko ja znam najveći problem je u tome što Dr. Ramljak nije imala minimalne uvjete da bude postavljena za Direktoricu Instituta te kao takova je trebal dobiti otkaz kad je jednom "prava" institucija to ustanovila pa tu nebih trebalo biti puno diskusije. Kako je bilo s trošenjem novca to će i onaku utvrditi sud i vještaci koji bih trebali pregledati knjige pa nema smisla u tome diskutirati s djelomičnim podacima (vjerujem da nitko nema potpuni pregled podataka osim samog suda i njihovih vještaka). Naklapanje tko je i kako trošio novac nije moguće ustanoviti s natpisima po novinama a jos manje preko pojedinih komentara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije