Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštetila gradski proračun za milijun i 146 tisuća kuna

Bivša pročelnica za socijalnu skrb prijavljena zbog krivotvorenja isprava

novac
04.02.2010.
u 11:13

Policija Vesnu Zec sumnjiči da je podijelila gradski novac socijlanim udrugama, među kojima je i udruga Psihološka pomoć za djecu i mladež kojoj je na čelu njezin suprug Josip.

SPLIT - Vesna Zec (62), bivša pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Grada Splita, prijavljena je zbog zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava. Policija sumnja da je od travnja 2006. do prosinca 2009. oštetila gradski proračun za milijun i 146 tisuća kuna.

Postupala je suprotno interesima svoje službe te je prekoračila ovlasti i omogućila isplatu novca za pet socijalnih udruga. Među njima je i udruga Psihološka pomoć za mladež i obitelj kojoj je predsjednik i voditelj njezin suprug Josip.

Novac je podijelila iako nije provela zakonsku proceduru javnog natječaja, a s udrugama nije potpisala ni ugovore kojima bi se definirala međusobna prava i obveze.

Suprugovoj udruzi dodijelila je 210 tisuća kuna, a ostatak od 935 tisuća dobile su udruge Halo za pomoć, Most, Mi i Mirta.

Ključne riječi

Komentara 2

ZE
zelenakrava
11:29 04.02.2010.

Glupača! Pa ostalim udrugama je mogla dati 210000 kn a udruzi od supruga 935 tisuća. ovako to mi uopće ne liči na neki sukob interesa.I članak spominje sve ali o kakvom krivotvorenju je riječ ni riječi.Kolčina iz novinarstva autoru članka.

MA
maxresist
11:44 04.02.2010.

Još jedan dokaz odlučnosti borbe protiv korupcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije