Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3,5 godine zatvora

Bivša misica osuđena za ubojstvo mostarskog biznismena: Propucala ga u njegovoj vili

Sunita Hindić-Bošnjaković
Foto: Privatni album, Zoran Grizelj/PIXSELL
1/5
28.08.2020.
u 11:43

Prije samog ubojstva konzumirali su alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje...

Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru kojim je predsjedao Elis Sultanić izreklo je danas presudu Suniti Hindić (21) iz Travnika za ubojstvo mostarskog biznismena Nine Ivankovića (55) u njegovoj Villi u Buni kod Mostara. Bivša misica osuđena je na tri i pol godine zatvora, piše Vecernji.ba.

Sudsko vijeće Županijskog suda je ovo kazneno djelo okarakteriziralo kao ubojstvo iz nehata. Prema optužnici Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. listopada 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu "Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeri da ga usmrti, ispalila hitac u njegovu pravcu.

Uslijed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao ozljedama. 

22.05.2020., Mostar - Pocelo sudjenje Suniti Hindic Bosnjakovic optuzenoj za ubojstvo hercegovackog ugostitelja Nine Ivankovica. Sunita Hindic Bosnjakovic . Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković su, kako je navedeno bili u ljubavnoj vezi, piše Klix.ba.

Prije samog ubojstva konzumirali su alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekt te se taksijem uputila u pravcu mostarskog naselja Ilići, navedeno je u optužnici. Tijekom vožnje je s njim razmjenjivala SMS poruke, među kojim je napisala: "Ološu, mrzim te...".

Potom se vratila u motel, u sobu u kojoj se nalazio Ivanković, gdje su se nastavili kratko prepirati i gdje ga je na koncu usmrtila iz njegovog pištolja CZ 7,65.

Tijekom postupka saslušani su brojni svjedoci, među kojima su i pojedini gosti motela, koji su se tamo zatekli u vrijeme ubojstva. Saslušani su i pripadnici policije, među kojima i oni iz Policijske stanice Bugojno, na čijem području se Hindić skrivala nakon ubojstva, te vještaci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Federalne uprave policije, koji su vršili pretres mobitela i izvukli pozive i SMS poruke razmjenjivane između Ivankovića i Hindić. Također, su saslušani brojni vještaci, a priloženo je stotinu materijalnih dokaza.

Osuđenu Hindić je odvjetnica Nada Dalipagić branila kako se radilo o spletu nesretnih okolnosti, ali vještačenja su pokazala da je u vrijeme ubojstva bila potpuno uračunljiva.

Komentara 5

BO
Bogodol
14:06 28.08.2020.

Ovo pokazuje kakva je klima u BiH, da je kojim slučajem neka Hrvatica ubila Muslimana dobila bi 35 godina, no s obzirom da je sudac Musliman nije se moglo očekivat više, po pravdi iako je sudac Musliman trebala je dobiti 15 godina.

Avatar zong
zong
12:38 28.08.2020.

"...dobila tri i pol godine za ubojstvo..." a šta li je samo taj sudac dobio kada je njoj dao samo tri pol godine.

Avatar gmail
gmail
12:25 28.08.2020.

Strasno. Sad ce cvasti ubilacki turizam. Dovedes zrtvu u BiH, ubijes ga i sa 3,5 godine si van. Bravo BiH pravosudje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije