Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIJANISTICA

Bivša američka državna tajnica nastupa s kraljicom soula

condi
VL
Autor
Hrvoje Dečak
02.07.2010.
u 20:00

Condoleezza Rice, bivša šefica diplomacije, samostalno će svirati Mozartova djela i 20-minutni program s Philadelphijskim orkestrom.

Premda je Ivo Josipović svjetski raritet kao šef države koji svira klavir i, diplomiravši na Muzičkoj akademiji, sklada ozbiljnu glazbu, ipak ima još visoko rangiranih političara koji se snalaze za klavijaturom. Jedna od njih je i bivša američka državna tajnica Condoleezza Rice, koja prilično dobro svira (slično kao i hrvatski predsjednik, profesorica je političkih znanosti i prava!). Riceova će tako 27. srpnja nastupiti s legendom soula Arethom Franklin na dobrotvornom koncertu u Mannovu centru za scensku umjetnost u Philadelphiji, u korist siromašne djece. Ulaznice su od 24 do 95 dolara.

Nekadašnja državna tajnica Georgea W. Busha pratit će slavnu pjevačicu na klaviru dok bude izvodila hitove “Say a Little Prayer” i “Natural Women”, ali i pjesme s najnovijeg albuma “A Woman Falling out of Love”. Štoviše, bivša šefica diplomacije samostalno će svirati Mozartova djela i 20-minutni program s Philadelphijskim orkestrom.

U zajedničkom nastupu dvjema damama neće smetati što su drukčijih političkih uvjerenja – Riceova je republikanka, a Franklinova demokratkinja te je pjevala i na inauguraciji Baracka Obame. Inače, političarka je dobila ime po načinu sviranja “con dolcezza” (“slatko”), kojim je voljela svirati njezina majka. Tako je nastalo anglizirano ime Condoleezza.

Komentara 1

IB
istina_boli
06:40 06.07.2010.

Jadna zena, mora nastupit sa zmijom otrovnicom, pobjeglom iz pakla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije