Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Bitka na Neretvi: Jambo će učiniti sve da sruši Most

naslovnica 5. 2.
Foto: VL
05.02.2017.
u 00:00

Bivši gradonačelnik ne skriva animozitet prema mostovcima koji su ga izbacili iz fotelje, a Grmoja i njegova ekipa ne misle mu prepustiti vlast

Metković će na lokalnim izborima biti pod posebnim povećalom. Grad je to u kojem je nastao Most, odakle je započeo put prema Vladi i Saboru i od platforme nezavisnih lista postao nacionalna politička stranka. Četiri godine kasnije bit će zanimljivo vidjeti hoće li Metkovci opet birati opciju koja je njihov lokalni izum ili će se Most potopiti u gradu koji ga je iznjedrio. Stipe Gabrić Jambo (HSS) nada se slavodobitnom povratku u fotelju koju je grijao 16 godina, a onda su ga 2013. politički zelembaći za koje nitko izvan Metkovića nije ni čuo, kako sam kaže – pomeli. Iako se najžešća borba vodi između starih rivala, Mosta i Jambe, ne treba zanemariti HDZ-ova kandidata Dalibora Milana, a i SDP će najvjerojatnije kandidirati svog predsjednika ogranka Krešimira Kurana, pa možda i oni pomrse račune favoritima.

Teret obrane Mosta na plećima je 32-godišnje gradonačelnice Katarine Ujdur, koja je platformu osnovala zajedno s Nikolom Grmojom, a Metković vodi godinu dana, otkako je Božo Petrov u Zagrebu. Katarina Ujdur omiljena je u Mostu, prije tjedan dana izabrana je u Nadzorni odbor i dobila je samo 30 glasova manje od Nikole Grmoje. Diplomirana je ekonomistica. Bila je direktorica obiteljske tvrtke prije no što se počela baviti politikom.

>> Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> O čemu pišu i što vole djeca poznatih političara na društvenim mrežama

>> Željko Reiner: Pernar teško može politički profitirati galamom i jedenjem pizze u Saboru

>> Bauk: U arhivima se nalazi 80 tisuća HDZ-ovih dosjea

>> Prva dama Bošnjaka vodi kadrovsku politiku SDA i BiH

>> Inkvizitori nisu palili vještice, nego vješali one koji su to činili

Foto: VLm

Komentara 11

BR
Brontops
21:43 04.02.2017.

Pod hitno je potrebno odstraniti ego koji koci razvoj kako na lokalnoj tako i na drzavnoj razini. Politicari i ini koji nemaju drugih argumenata osim rusenja, podmetanja, optuzivanja... nisu zasluzili glas biraca. Zato biraci "pamet u glavu".

DJ
djakputnik
22:17 04.02.2017.

Pogledajte mu dobro oči: možda ta lopina Jambo ima tifus? Naprijed braćo tifusari!!

JM
jezero-matica
01:08 05.02.2017.

Stari komunističko-udbaški ološi samo bi rušili i minirali jer ništa drugo i ne znaju! Stvarati nove vrijednosti poštenjem,radom i trudom oni ne znaju i ne žele!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije