Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKTOR PROPAST

Bitcoin bi ga mogao stajati glave – prijete mu jer kritizira kriptovalute

18.02.2018.
u 21:35

Ekonomist Nouriel Roubil požalio se da je primio prijetnje smrću

Jedan od najpoznatijih svjetskih ekonomista, ali i najzlogukijih proroka ekonomskih kriza i krahova, zbog čega je dobio nadimak Dr. Propast, Nouriel Roubini, požalio se da je primio prijetnje smrću, a da je njegova konzultantska kuća hakirana zbog njegovih negativnih stavova o kriptovalutama.


“I hakiranje je terorizam“, napisao je Roubini na Twitteru. Ekonomist kaže da su i on, ali i njegova konzultantska kuća Roubini Global Economics, postali cilj napada još od 2015. kada je prvi put kritizirao bitcoin. 


Roubini navodi da je zbog svojih stavova dobio prijetnje smrću i dodaje da se nije iznenadio. 
Međutim, prijetnje ga nisu spriječile da i dalje kritizira bitcoin.

U više navrata isticao je da je ta digitalna valuta najveći balon u ljudskoj povijesti. 
Roubini, koji je predvidio ekonomsku krizu 2008., skeptičan je prema bitcoinu i upozorava da se na tom konceptu nastoje obogatiti oni koji fiktivno podižu njegovu cijenu. 


– Špekulanti kupuju i prodaju vlastite investicije kako bi tako manipulirali tržištem – tvrdi Roubini. Prema njegovoj procjeni, mnogi će se do samog kraja držati bitcoina, a taj kraj je pad na potpunu nulu, jer je, kako kaže, tolika stvarna vrijednost te kriptovalute.

Ključne riječi

Komentara 3

JU
jurajuric116
22:09 18.02.2018.

čovek je 100% u pravu

ST
Startrack
16:46 19.02.2018.

Imeni izgleda tako. Bitcoin i ostale kripto valute ne oznacuju nikakvu vrjednost. Nikakva proizvodnja ne stoji iza njih. Kolko jedni zarade drugi izgube a suma ce uvjek bit nula. Hvala vecernjem na informaciji jer sam mislio dase ogledam na kratkoatko u tim valutama.. Dodajte dasu neke od valuta samo skam, dasu platforme za kupovanje skam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije