Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iustitia et Pax
Povratak na članak

Biskupi protiv udomiteljstva u istospolnoj zajednici: Ne postoji pravo na dijete

'Iustitia et Pax' tvrdi da se radi o dvojbenoj odluci, da je udomiteljstvo isključivo u službi djetetove dobrobiti te da ne opstoji 'pravo udomiteljstva' tj. 'pravo na dijete'

Komentari 73

VL
vlada1
14:28 04.03.2020.

Muži v haljama.

VL
ŽO
žoržet
17:36 04.03.2020.

prosto mi je nevjerojatno da se danas oko rađanja i roditeljstva najviše angažiraju upravo oni koji su se sami zavjetovali na svako suzdržavanje od aktivnosti koje vode ili mogu dovesti do takvih kreacija. osobno, ne samo da zazirem od slične 'neuvjerljivosti', nego u takvim ginekološkim zdrugovima vidim ozbiljniju opasnost po zdrave ljudske zajednice.

VL
KR
.Kronos.
14:20 04.03.2020.

ROĐENJEM PREKO SEXUALNE ORJENTACIJE NE STJEĆEŠ PRAVO NA DRUGE LJUDE! Niti hetero sexualni parovi nemaju PRAVO posvajanja/usvajanja jer su hetero, niti HOMO nemaju to pravo samo jer su homo a upravo to se želi zakonski i na sve druge načine prikazat. Vaše gay ljudsko pravo je napravit nekoj ženi bebu, bilo donacijom sperme surogat majci bilo lezbi da napraviš dijete, lezba ima svoje, ti imaš svoje i sve ok!

VL
DU
Deleted user
14:23 04.03.2020.

Toliko vam je dugo trebalo da napokon u ovoj zemlji kažete istinu.

VL
NA
najljepšiji
15:02 04.03.2020.

Svaka udruga može poslati zaključke i proglas, a biskupsko vrijedi jednako...obično je to na razini wc papira...neka se dobro jelo i pilo na sastanku, a i zaključivalo se.

VL
TO
tolitol
15:12 04.03.2020.

Reciklirano izdvojeno mišljenje jednog od sudaca. Nigdje se u samoj odluci ne spominje "pravo na dijete", nego se radi o dokidanju diskriminacijskog tumačenja zakona o udomiteljstvu.

VL
ŠK
Škorpija
15:50 04.03.2020.

Kakvo pravo djeteta to su samo priče poznam jednu obitelj koja je odgajala djete od četiri mjeseca do četiri godine kao udomiteji i najednom se neko sjetio da to djete mora neko usvojiti ,to djete je udomitelje zvalo tatom i mamom ,sad se pitam šta djete proživljava s novim roditeljima niko nije toliko pametan da se to djete posjeti iz centra da se malo raspita kako je tom djelu !! Ima djece u Nazorovoj nikom nije palo napamet da tamo ode i usvoji djete ,Ane iz udomiteljska obitelji!!!!!¡

VL
CH
chanchir
07:21 05.03.2020.

Misljenje ovih muskaraca u suknjama je nevazno.....Hrvatska nije Vatikan.....

VL
Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
17:17 04.03.2020.

Samo vi nemojte o brizi za djecu.

VL
Avatar Edgedancer
Edgedancer
14:46 04.03.2020.

Tako je. Jasno rečeno. NE postoji "pravo na udomiteljstvo" niti "pravo na posvajanje".

VL
MA
Matek
15:43 04.03.2020.

Ma tko još sluša biskupe. Davno su izgubili legitimitet i vjerodostojnost. Neka počiste pred svojim vratima. Crkva je bila i ostala leglo zla. Inkvizicija, križarski ratovi, spaljivanje “heretika” i “vještica”, naucenjaka , pedofilija........ I još imaju obraza od nikog pozvani dijeliti pouke

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
14:54 04.03.2020.

Biskupi propovijedaju da su svi ljudi isti pred bogom, onda su valjda i pred zakonom. Neka rađe vode brigu o pedofilima u vlastitim redovima.

VL
MA
marina58
16:02 04.03.2020.

Ne, stvarno ne postoji pravo na usvajanje ili udomljavanje, ali postoji pravo da nas zakon tretira sve jednako.

VL
ML
mladaklada
17:21 04.03.2020.

Smijurija od sekularne države koja si dopušta uvakvo uplitanje u svjetovne zakone. Imate oltare pa s njih propovijedajte i propitujte.

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
19:45 04.03.2020.

Svećenici su Svjetlo svijeta i Sol zemlje. Nitko ne može bolje prenijeti Radosnu vijest osim njegovih učenika, svećenika.

VL
NP
npravednost
19:42 04.03.2020.

bravo, napokon glas razuma ! Prije svega treba se gledati interes djeteta - a interes djeteta je da odrasta u zdravoj obitelji sa ocem i majkom !

VL
DU
Deleted user
14:51 04.03.2020.

To je nama naša borba dala. Kada je SDP dozvolio udomiteljstvo za samce, nitko nije reagirao. Kada HDZ ovo pravo na udomiteljstvo za samce nije brisao iz zakona (jer očito HDZ provodi genderističku politiku i na istoj je liniji sa SDP-om), također nitko nije reagirao. Upravo je ova mogućnost - udomiteljstvo za samce - omogućila istospolnim parovima da dobe pravo na udomiteljstvo, jer je europski sud zauzeo stajalište da kada država jednom probije pravilo da usvaja muško - ženski par (u ovom slučaju udomitelj), da tada to pravo imaju i svi drugi. A contrario - ako država odredi da usvajati može samo muško - ženski par, tada gejevi nemaju pravo na udomiteljstvo. HDZ je to jako dobro znao i namjerno je propustio reagirati, a Ustavni sud je zauzeo stav kakav se zauzima u Europi. Dakle, SDP je pripremio teren, HDZ je odšutio i ništa nije poduzeo, Crkva je odšutjela, i sada imamo što imamo. Pobunu Crkve protiv Ustavnog suda. HDZ i SDP su odnarođene klijentelističke strukture koje će prodati sve za pozicije. Nažalost, Crkva je trebala odavno jače reagirati. No dobro je da je ipak.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.