Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TREND
Povratak na članak

Biskupi osnivaju tvrtke kako bi mogli uštedjeti na PDV-u

"Piše se da će se uvesti porez na milodare, a kad Crkva registrira tvrtku i plaća porez, insinuira se da se bavi nečim nečasnim"

Komentari 8

Avatar delminium
delminium
10:15 22.01.2014.

Ja razumijem da je novac potreban i d ase bez njega ne može. Treba za održavanje objekata, za katoličke gimnacije, caritasove pučke kuhinje, školovanje sjemeništaraca, pomoć misijama, crkve kao građevine naša su kulturna baština itd. - Međutim Isus je mladićudiću koji je poštovao sve zakone a izrazio je želju d aga slijedi rekao da proda sve što ima kako bi mogao slijediti Njega, i još dodao NEMOŽETE služiti Bogu i bogatstvu.

VL
VE
velika
09:13 22.01.2014.

a sta opet priča o komunistima ...voda ispod savskog mosta... neka se svećenici okrenu budućnosti ...neka kažu koji su im ciljevi i izvori prihoda..ako im je svake godine izvor prihoda državni proračun ..a je ..nek se ponašaju po zakonu ...

VL
VE
velika
08:23 22.01.2014.

Hm povrat imovine....nek se crkva već jednom odluci da li su duhovna il materijalna priča....ako hoće povrat imovine...a inače je gadljivo..Npr u Požegi su djeci oduzeli djacki dom da bi svećenici sebi napravili zdanje sa zlatnim slavinama...dakle nek se odreknu milijardu i 200 milijuna kn i nek plaćaju i porez na dobit i dohodak i dividende...ovakvo ponašanje je gadljivo ...dakle ili si u sustavu PDV a ili nisi ...ako hoćeš pOvrar PDV na investiciju ...plati i na prihode....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.