Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BISKUP

Biskup: Uređenje Velikog kaptola počinje ove godine

Mons. V. Košić
Nikola Čutuk/Pixsell
25.02.2010.
u 19:38

Mons. Vlado Košić za ekonoma je imenovao župnika Zdravka Novaka, dok je za odnose s javnošću zadužen Antun Sente

Radovi na zgradi Velikog kaptola počet će još ove godine, potvrdio je jučer na svojoj prvoj konferenciji za medije sisački biskup mons. Vlado Košić. Uređenjem velebnog, ali već četiri desetljeća praznog zdanja u središtu Siska, građani će, osim biskupskog dvora, dobiti zasluženi izgled vrijedne stogodišnje ljepotice, kad već nisu nagrađeni ranije obećavanim primjerenim izložbenim prostorom na središnjem trgu.

Darovnicom Grada Siska Veliki kaptol dospio je u vlasništvo Sisačke biskupije i prije nego što je osnovana, a prekjučer je prenesena i u njezinu gruntovnicu, čime su ostvareni pravni temelji za raspolaganje i uređivanje.

– Idejni je projekt okvirno već napravljen, razgovarali smo s arhitektima i pozivnim natječajem izabrat ćemo najbolje prijedloge. Odabir izvođača i početak radova možemo očekivati još ove godine. Uredit će se stan za biskupa i njegove suradnike, uredi, dvorana za sastanke i druge sadržaje – kaže mons.

Vlado Košić, koji je uz vikara Josipa Ćorića i kancelara Marka Cvitkušića na jučerašnjem susretu za ekonoma izabrao župnika Zdravka Novaka. Ured za odnose s javnošću vodit će župnik Antun Sente, a Povjerenstvo za mlade vlč. Branko Koretić.

I ostali povjerenici izabrani su iz svećeničkih redova Sisačkog dekanata; među njima su vlč. Mihil Gojani za duhovna zvanja, fra Nikola Jureta za pastoral obitelji i Alfred Kolić za ekumenizam i dijalog.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mliniški
mliniški
11:39 02.03.2010.

Lijepo je biiti u biskupskom gradu Siscia,povjesnoj i prvoj biskupiji na tlu Hrvatske.U vrijeme recesije treba skromno kao što je skromno živio Biskup Kvirinus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije