Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA GOSPA
Povratak na članak

Biskup Košić u Gori: Marija mora biti uzor današnjim ženama

U svojoj propovjedi Košić je izrazio zadovoljstvo što što sve veći broj vjernika u svetištima diljem zemlje slavi Bogorodicu, što, po njegovim riječima, potvrđuje kako vjera i nacija nećemo propasti.

Komentari 10

BU
Bubalamala
15:21 16.08.2018.

Diktatura crkve !

VL
Avatar istovari
istovari
09:04 16.08.2018.

Mračnjak može samo mrak nuditi.... Uzor ženama!?!? Biti nevina i spolno provjerena!?!?

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:43 15.08.2018.

Tko je njemu uzor u zivotu? Isus sigurno nije. Machiavelli, bit ce.

VL
Avatar rubinet
rubinet
20:59 15.08.2018.

Košića za narednog hrvatskog Kardinala!

VL
BM
branko.mihalic1
07:48 16.08.2018.

koji lik ko je vama uzor da se bogatite imate tarife da ne govorim o pedofiliji.Da se Isusus slične iz groba i da vidi na sta je crkva spala sam sebe bi zakucao na križ zalosno umjesto da se odricate vi sve više sebi

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
20:05 15.08.2018.

Poštovanje žene hraniteljice i majke postoji još od najstarijih doba ljudskog roda. Još iz davnina poznati su kipovi žena hraniteljica s naglašenim ženskim oblinama a mnogi vjerski kultovi i religije stariji od kršćanstva štovali su ženu hraniteljicu i majku. Katolička crkva ima svoje Sveto Trojstvo, a ljudi vjernici imaju Isusa Krista koji je kao bogočovjek dao svoju žrtvu na križu za sve ljude. Uzdizanje Majke Božje iznad žrtve Isusa Krista je podilaženje raznim utjecajima paganskih i nekršćanskih vjerovanjima duboko usađenih u ljudska sjećanja koja vuku korijene iz nekršćanskih vjerovanja. To je revizionizam kršćanstva u čiju svrhu je i izmišljeno uznesenje Majke Božje kao crkvena dogma prije nekih 70 godina i veze nema s Biblijom. Podilaženje vjernicima koji u kršćanstvo miješaju lokalne religije i kultove time je zaokruženo i službeno u obliku katoličkog populizma. Da, majke i žene trebaju imati svoje mjesto i zaštitu u crkvi. Treba ih uvesti u crkvene dužnosti i dati im istinsku ravnopravnost unutar same crkve a strogo reagirati na spolne nasrtaje na žene osobito na redovnice od strane svećenika. A nastraji crkve na Konvenciju o zaštiti žena i obitelji su toliko licemjerni i podmukli kojima se neukom građanstvu podvaljuju "roditelj 1" i "roditelj 2" kojih nema u Istanbulskoj konvenciji već su izmišljotina crkvenih organizacija. Ukidanjem zaštite žena ukida se i zaštita redovnica koje su postale sluškinje svećenicima i stavljene su u tešku situaciju gdje moraju šutjeti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.