Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Biskup Komarica podsjetio na raseljene Hrvate iz BiH

komarica
Nacional
VL
Autor
Hrvoje Dečak
25.12.2009.
u 12:08

„Na ovoj svečanoj službi okupili smo se da zahvalimo utjelovljenom Bogu, koji je među nama ovdje“, kazao je biskup banjalučki i zahvalio se i svim Banjalučanima koji su došli na misno slavlje, kao i onima koji su tom prigodom došli "sa strane"

Banjalučki biskup Franjo Komarica predvodio je danas svečanu misu u Katedrali svetog Bonaventure u Banjoj Luci poručivši vjernicima katolicima da se na Božić slavi usrećujuća stvarnost i početak spasenja ljudskog roda.
Monsignor Komarica je u božićnoj poruci naglasio i da se ne može istinski prihvatiti božanski život, ako se ne poštuje ljudski, svaki život.

Izrazio je i nadu da će zla, rata i nepravde u cijelom svijetu biti što manje, a što više dobra, mira i pravde.

Uputio je i posebnu poruku prognanim i raseljenim katolicima.

„Na ovoj svečanoj službi okupili smo se da zahvalimo utjelovljenom Bogu, koji je među nama ovdje“, kazao je biskup banjalučki i zahvalio se i svim Banjalučanima koji su došli na misno slavlje, kao i onima koji su tom prigodom došli "sa strane".

"Vi predstavljate ono mnoštvo naših katolika, Banjalučana, koji su daleko od svog rodnog grada i ovog Božića. Sa sjetom i tugom u srcu, ali sigurno i s utjehom Božjom, iako iz daleke Švedske, Norveške do još dalje Kanade i još dalje Australije, oni dobro znaju da je danas Božić, najradosniji kršćanski blagdan. Najljepše ga se slavi kada smo sa svojim najmilijim u svom rodnom mjestu. Ali znajte Božić i Bog su posvuda i došao je da spasi sve ljude cijelog svijeta", rekao je Komarica.

Ključne riječi

Komentara 5

ST
stipe11
12:16 25.12.2009.

ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ! Da lijepa ostane naša! MIROSLAV TUĐMAN HRVATSKI PREDSJEDNIK

SA
sabazg
17:52 25.12.2009.

Komarica muku muči u gradu koji je ostao gotovo u potpunosti bez Hrvata, postao je pastir bez svoga stada. Naime, Hrvati u Banjaluci danas čine tek oko 1% ukupnog stanovništva grada. Više o tome možete pročitati na forumu hercegbosna.org

BA
BanovinaHrvatska
12:50 26.12.2009.

Biskup Komarica je dobar ali naivan bori se za povratak Hrvata u i oko Banja Luke, a bolje bi mu bilo da se bori za treci entitet da se ne raseli i ovo malo Hrvata, jer Hrvati u Banja Lucii nemaju buducnost kao ni Srbi u Livnu ili Kninu. Zato treba podigniti pogled prema krajevima koji su jos pod Hrvatskom kontrolom i tu da dobijemo entitet i spasimo se postanka nacionalne manjine i potpunog nestanka sa ovih prostora. Samo potpuno jedinstvo BiH Hrvate moze spasiti, a kao prvo Svecenici i Franjevci se trebaju iskreno pomiriti pa onda povest narod zajednu u bolju buducnost. Vjera u Boga i sve Hrvatska sloga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije