Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Biskup Komarica otkriva šokantan plan istrebljenja Hrvata iz BIH

Predstavljena je knjiga "Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski“, knjiga banjalučkog biskupa mons. Franje Komarice i njemačkog novinara Winfrieda Gbureka
03. lipnja 2015. u 00:02 48 komentara 15091 prikaza
Franjo Komarica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/14

U Nadbiskupskom pastoralnom institutu na zagrebačkom Kaptolu u utorak predstavljena je "Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski“, knjiga banjalučkog biskupa mons. Franje Komarice i njemačkog novinara Winfrieda Gbureka, u kojoj biskup Komarica otvoreno govori o pozadini rata i otkriva šokantne informacije o planu istrebljenja Hrvata i katolika iz Bosne i Hercegovine. Biskup Komarica otkriva nove podatke o tome kako su mu rekli međunarodni moćnici da katolici iz BiH moraju nestati, kako je planirano njegove biskupije više ne bude, jer da su u BiH planirana samo dva naroda, a da su Hrvati nacionalna manjina.

– Sadržaj ove po mnogome neuobičajene knjige prikladan je da izazove snažni krik ne samo u zapadnoeuropskoj javnosti. Radi se o iznenađujućim potresnim i nevjerojatnim iznošenjem činjenica, otkrivanju i razobličavanju odgovornih u politici, kako izvještavaju njemački i austrijski mediji o ovoj knjizi – rekao je biskup Franjo Komarica, dodavši kako je knjigu osobno poklonio papi Franji, koji ove subote dolazi u Sarajevo te važnim osobama u vatiikanskim uredima zaduženima za pripravu toga posjeta.

– U životu svakoga postoji hrabar i odlučan trenutak kad se od nas traži više nego svakodnevno i znate kako je to teško, ali taj se trenutak ponavlja dan za danom, mjesec za mjesecom, kao što je to kod biskupa Komarice i Hrvata u BiH, pogotovo u njegovoj biskupiji, koji su takvih trenutaka imali mnogo. Večernji list kroz knjigu najavljuje i dolazak pape Franje u Sarajevo. Svjesni smo da se o Hrvatima u BiH netko mora brinuti i mi smo svjesni te uloge i Večernji list s posebnom pažnjom to mora pratiti – rekao je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, dok je urednik knjige i izvršni urednik Večernjeg lista Žarko Ivković rekao da „kažu da postoje moja istina, tvoja istina i – istina. A ova knjiga biskupa Komarice je istina“.

Knjigu su predstavili dr. Tomislav Markić, dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, prof. dr. Božo Skoko, izvanredni profesor Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba i Žarko Ivković, izvršni urednik Večernjeg lista, a sav prihod od knjige, nakladnik Večernji list i distributer Tisak, darovat će Banjalučkoj biskupiji.

>> Međunarodni moćnici rekli su mi da katolici iz BiH moraju nestati

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • previja96:

    samo je u Bjelovar tijekom zadnjih 50 godina došlo više od 5000 Hrvata - krajišnika iz okolice Banja Luke... Hrvati iz Bosanske krajine (Turske Hrvatske) više ne postoje tamo gdje su stoljećima živjeli... da ne bi došlo do zabune, krajišnici ... prikaži još! su i Hrvati, samo što su "komšije" demonizirale taj naziv

  • ForeignLegion1987:

    Hrvata je bilo u bh hrvata ce i biti u bh svidjalo se to muslimanima i srbima ili ne ako se ne slazu sa time neka idu iz bosne

  • Neo001:

    Zločinačka partija i razni izdajnici poput mesića, rznih pusića, teršelića, puhovskih i brojni drugi su glavni krivci za položaj hrvatskog naroda u BiH. Hrvati moraju svakako imati svoju federalnu jedinicu ili hrvatske kantone sa velikom autonomijom kako bi mogli opstati.