Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Biskup iz Augsburga: Za seksualne delikte kriva i seksualna revolucija

Augsburg_biskup
Staat Preussen
16.02.2010.
u 19:51

Augsburški biskup Walter Mixa izjavio je u intervjuu za njemački Augsburger Allgemeine u povodu poplave optužbi o seksualnom zlostavljanju na berlinskoj jezuitskoj gimnaziji da za "gnusne zločine nije nedužna ni seksualna revolucija".

Augsburški biskup Walter Mixa izjavio je u intervjuu za njemački Augsburger Allgemeine u povodu poplave optužbi o seksualnom zlostavljanju na berlinskoj jezuitskoj gimnaziji da za "gnusne zločine nije nedužna ni seksualna revolucija".
Izjava je dana pod dojmom izlaženja na vidjelo već 100 žrtava zlostavljanja polaznika gimnazije, iz koje se svaki dan oglasi još pokoja žrtva. Biskup Mixa kazao je da ga malo koja vijest može potresti kao ovakve strahote, okrivivši zlostavljače, posebno protiv maloljetnika, za grijehe počinjene protiv psihičke stabilnosti žrtava, ali i protiv same Crkve. Osvrnuo se na pogreške iz prošlosti kada su "u duhu vremena" neki odgovorni iz Crkve "u duhu vremena" na seksualne delikte gledali previše blago jer su držali da zlostavljače treba pokušati resocijalizirati umjesto da ih se kazni. Novinar koji je intervjuirao biskupa potonju je izjavu protumačio kao obrušavanje na praksu po kojoj se svećenike zlostavljače u takvim slučajevima u prošlosti prebacivalo u druge župe.

Komentara 16

OB
-obrisani-
20:45 16.02.2010.

Ma nema da brinete, vama su grijesi oprosteni, po vasem (ne)vjerovanju sve je te grijehe neko drugi otkupio za vas , sad mozete da radite sta zelite.... Pitam se, kako zdrav razum moze da vjeruje u tako nesto...NEMA LOGIKE!!!!!!!!!

Avatar Jana
Jana
20:55 16.02.2010.

Biskup ili ne rekao je istinu!

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:44 16.02.2010.

Sva sreća da ovi nazdanici više nemaju političku moć...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije