Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica Savjeta za Inu

Bira se novi savjetnik za otkup dionica

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
31.07.2019.
u 07:00

Savjet za Inu sad bi trebao odlučiti da se ide u izbor novih savjetnika, a mediji nagađaju da bi to mogao biti Lazard, globalna agencija za financijsko savjetovanje

Tri godine od obećanja na Badnjak premijera Plenkovića da će Vlada otkupiti Inu tako što će od MOL-a otkupiti paket Ininih dionica, na današnjoj sjednici Savjeta za Inu odlučit će se o izboru novog konzultanta za otkup dionica Ine, odnosno procjenu vrijednosti MOL-ova paketa! Iako je Vlada prije nešto više od godine dana izabrala za konzultanta konzorcij u kojem su Morgan Stanley, Intesa Sanpaolo Group i Privredna banka Zagreb (PBZ), s tim konzultantom, neslužbeno doznajemo, nikad nije sklopljen ugovor.

Savjet za Inu sad bi trebao odlučiti da se ide u izbor novih savjetnika, a mediji nagađaju da bi to mogao biti Lazard, globalna agencija za financijsko savjetovanje. Dakle, u više od godinu dana nije se napravilo ništa po pitanju otkupa Ininih dionica, koje neće otkupiti država, nego bi bile prodane novom strateškom partneru, pa je priča opet na početku s izborom novog konzultanta. Članovi Vladina Savjeta nisu htjeli objašnjavati zašto se odustalo od izabranog konzultanta, ali neslužbeno smo doznali da s tim konzorcijem Vlada nikad nije potpisala ugovor tako da odustajanje od posla s njima, iako su izabrani na natječaju, neće donijeti financijski trošak. Iako je HNS u Vladi HDZ-ov strateški partner, u toj stranci kažu da nemaju pojma o čemu se radi.

– Prvog konzultanta birali su godinu dana i nisu napravili ništa i sad traže drugoga!? Nažalost, Ina je ničije dijete što se tiče Hrvatske. Kolege iz HDZ-a nisu postavili strukturu zaduženja, rokove i odgovornost – komentirali su u HNS-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije