Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTIĆENA VRSTA

Biom ne vjeruje obdukciji: Gipsy nije uginula od moždanog udara, objavit ćemo nalaze

Bald Ibis return to Lake Constance
Foto: Felix Kästle/DPA
04.04.2023.
u 10:38

Oni tvrde kako je prema neslužbenim saznanjima Gipsy preminula uslijed tupe traume glave, to jest jer je zadobila kobnu ozljedu glave

Slučaj uginule ženke ćelavog ibisa u dubrovačko-neretvanskoj županiji niti nakon obdukcije nije dovršen. Naime, nakon očevida na mjestu na kojem je pronađeno tijelo jedinke zaštićene vrste policijski službenici proveli su očevid, a naknadno odrađenom obdukcijom utvrđeno je da je uzrok smrti moždani udar.

Iz PU dubrovačko-neretvanske kažu kako je u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđeno da u slučaju pogibije ćelavog ibisa nema elemenata kaznenog djela, no iz udruge Biom s time se ne slažu, piše Dubrovački dnevnik.

Oni tvrde kako je prema neslužbenim saznanjima Gipsy preminula uslijed tupe traume glave, to jest jer je zadobila kobnu ozljedu glave. Kažu kako im nije jasno kako je iz toga proizašlo trenutno tumačenje prema kojem je uzrok smrti moždani udar.

- Ostaje pitanje zbog čega je došlo do krvarenja u mozgu, odnosno moždanog udara. S obzirom na to da se radi o slučaju od velikog interesa javnosti, nalaze ćemo objaviti čim ih dobijemo - poručili su iz Udruge Biom.

VIDEO Plaha srnica spašena je i puštena u prirodu

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije