Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET

Bin Ladenov liječnik osuđen jer je pomagao militantima, a ne CIA-i

šakil afridi
Reuters/PIXSELL
30.05.2012.
u 13:57

Pakistanski liječnik dobio je 33 godine zatvora jer ga je sud proglasio krivim za pružanje liječničke pomoći članovima militantne skupine Lashkar-e-Islam.

Pakistanski liječnik Osame bin Ladena osuđen je prošlog tjedna, ali ne zato što je pomagao CIA-i u hvatanju terorističkog vođe nego stoga što je podupirao rad zabranjene militante skupine, piše BBC.

Pokazuju to zapisi sa suđenja objavljeni u srijedu u kojima je jasno vidljivo kako je Shakil Afridi dobio 33 godine zatvora jer ga je sud proglasio krivim za pružanje liječničke pomoći članovima militantne skupine Lashkar-e-Islam.

Prošlog petka Senat SAD-a smanjio je novčanu pomoć namijenjenu Pakistanu i to za 33 milijuna dolara, odnosno po milijun dolara za svaku godinu koju je sud dodijelio Afridiju. Zato mnogi vjeruju da je obratu u razlogu osude kumovao pritisak iz Washingtona kao i poziv za oslobođenje pakistanskog liječnika.

Iako zapisi sa suđenja pokazuju da Afridi nije osuđen zbog pomoći koju je pružio u hvatanju vođe Al-Qa'ide, u njima je istaknuto da je liječnik surađivao sa stranim obavještajnim agencijama te se daje preporuka za pravno ispitivanje tog prekršaja.

Također, objavljeno je i da ne postoje dokazi da je Afridi uzeo uzorke DNK obitelji Bin Laden kao ni da je bio svjestan da je otac obitelji zapravo najtraženiji svjetski terorist.

Komentara 1

LP
Lone Pilgrim
14:30 30.05.2012.

\"... dobio 33 godine zatvora jer ga je sud proglasio krivim za pružanje liječničke pomoći članovima militantne skupine Lashkar-e-Islam.....\" znači danas je i pružanje liječničke pomoći zločin. Divno. Drugi put, prije li nekome pomognem, moram se upitati tko je, štoo je i kojoj stranci pripada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije