Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenad Stazić:

'Bilo bi nam pametnije igrati graničara pred Saborom nego mijenjati Kazneni zakon'

stazic
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.04.2015.
u 13:46

Stazić nije stao na mladeži HDZ-a, već je u raspravu uključio i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je, tvrdi, našla način da ne plati porez i donira 1,17 milijuna kuna od kampanje u humanitarne svrhe

 - Odluka da nasilničko ponašanje ponovno bude kazneno djelo je besmislena, ustvrdio je danas tijekom saborske rasprave o izmjenama Kaznenog zakona SDP-ov Nenad Stazić, a svoju je tezu želio dokazati primjerom dvojice članova HDZ-ove mladeži koji su u Karlovcu demolirali kafić, no nisu odgovarali za to jer im je slučaj otišao u zastaru. Ovo se nije svidjelo zastupnicima HDZ-a koji su stali u obranu svojih članova, tako da je rasprava o Kaznenom zakonu postala platforma za političke obračune.

- Nama bi pametnije bilo izaći pred Sabor, igrati tamo graničara nego mijenjati Kazneni zakon i uvoditi nasilničko ponašanje jer je to besmisleno. Ono se i tako neće primjenjivati na sve. Dvojica istaknutih članova Mladeži HDZ-a koji su divljački demolirali kafić River pub u studenom 2008. godine nikada neće odgovarati za to. To njihovo nedjelo je otišlo u zastaru, šest godina se povlačilo po sudovima u Karlovcu i čekalo se da ode u zastaru, jer su to, ha istaknuti članovi Mladeži HDZ-a. Oni su poslali poruku i vama i javnosti i svima ovima koji nas gledaju. Oni su javno rekli nemojte nas tretirati drugačije u pravosuđu zato što smo članovi Mladeži HDZ-a. Tretirajte nas kao i svakog drugog tko je član Mladeži HDZ-a. To je njihova poruka – komentirao je Stazić koji je uvjeren da će bez obzira na trud oko izmjena zakona rezultati ostati isti.

Tko će za što odgovarati

- Građani će odgovarati i za krivo parkiranje. HDZ nikada neće odgovarati za ono što je učinio, ali će zato biti plaćen za ono što ne čini. Thompson zato što ne pjeva, Karamarko zato što ne dolazi ovdje u Sabor na svoj posao, a prima plaću. To je ponašanje HDZ-a. Prema tome ministre najpametnije je da dignimo ruke od svega jer je to potpuno besmisleno u ovome društvu u kojem vladaju ovakva pravila. Mi ime suca ili sutkinje koja je ovo dopustila nikad nećemo saznati, nikada jer i to će otići u zastaru – uvjeren je Stazić.

HDZ-ova Nada Murganić nije bila zadovoljna kritikama na račun članova njezine stranke.

- Stalno isticanje laži je pritisak i na članove HDZ-a i na njihove obitelji. Kako to suci štite mladež HDZ-a kada su dobili dečki zatvorske kazne? I ne radi se o nikakvoj zastari, ministre i vi kolega iz Karlovca sigurno znate, nego se samo radi o tome da je suđenje vraćeno na ponovni postupak i u nadležnost drugog suda - rekla je Murganić. U raspravu se uključila i njezina stranačka kolegica Đurđica Sumrak koja smatra da treba govoriti i o ovoj Vladi, a ne samo HDZ-ovcima.

- Zanima što vi mislite o tome koliko će ova Vlada na kraju mandata trebati oguliti tona krumpira, da li će to uopće moći hrvatski seljak proizvesti da bi oni bili kažnjeni, ako će uopće biti kažnjeni? Jer zbog čega nitko sada, a niste ni vi spomenuli na koji način će se kazniti ministarstva, sukobi interesa, ministar koji ima 300.000 duga za službena putovanja, ali nema potkrijepljene sa putnim nalozima. O tome nitko ne govori. O ministru koji ima sedam službenih kartica i potrošenih 1,2 milijuna kuna. O tome se danas ne govori – kaže Sumrak Staziću. U raspravu se uključio nezavisni ljevičar Nikola Vuljanić.

- Stvarno pojma nemam koliko se krumpira uopće uzgaja u Hrvatskoj, ali nešto znam, znam da su nam državni odvjetnici dosada bili lešinari u smislu da su hapsili političke mrtvace. Kad netko politički pogine, onda evo državnog odvjetnika i nađe mu koješta kao gospodinu Sanaderu. Dok je bio politički živ nije bilo tog državnog odvjetnika koji bi mu našao i jedan peni da nedostaje iz njegove kase. Treba razlikovati nesposobnost da se upravlja državom i namjernu krađu. I jedno i drugo podliježe sankcijama, jedno podliježe političkim sankcijama, drugo podliježe sankcijama po ovom zakonu – tvrdi Vuljanić.

Stazić nije stao na mladeži HDZ-a, već je u raspravu uključio i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je, tvrdi, našla način da ne plati porez i donira 1,17 milijuna kuna od kampanje u humanitarne svrhe.

Jedinstven slučaj

- To je jedinstven slučaj u svijetu da predsjednik države izbjegava platiti porez državi kojoj je predsjednik. Kada bi se tako nešto dogodilo u SAD-u Vrhovni sud američki bi reagirao momentalno pokrećući postupak koji bi najvjerojatnije prisilio takvog predsjednika na ostavku – tvrdi Stazić te dodaje da će predsjednica to napraviti preko HDZ-a, "organizacije koja je za to specijalizirana, kojoj je to takoreći core business".

- Ona će uplatiti novac HDZ-u, a HDZ će onda izbjegavajući plaćanje poreza, sekundirajući u toj poreznoj prevari u toj utaji poreza on će kasnije proslijediti taj novac kome predsjednica kaže. Vi ministre kažete da imate dovoljno novca za provedbu zakona. Nećete ga imati ako svi budu slijedili svijetli primjer naše predsjednice - uvjeren je Stazić.

HDZ-ov Davorin Mlakar zbog ovoga je od predsjednika Sabora Josipa Leke da Staziću da opomenu.

- To što je on nezadovoljan rezultatom predsjedničkih izbora to je njegova osobna frustracija. Molim vas nakon onog prvog nastupa u kojem je na krivi način komentirao sudske odluke, sada ponovno vrijeđa, da mu izreknete opomenu - traži Mlakar, ali se Leko ne slaže s njime.

>> 'Nitko ne postavlja pravo na dom na način na koji se to pokušava kod nas'

Komentara 28

Avatar Becarina
Becarina
14:01 29.04.2015.

Iz kojeg razloga Nenad dobiva plaću u Hrvatskom saboru, sto je pridonio ovj drzavi? Vrijedja branitelje koji su mu omogucili demokraciju, bez kojih bi jos bio u staroj drzavi, morao se dobro znojiti sa lopatom u rukama za ono sto zaradi,

IS
istina00
14:16 29.04.2015.

nevjerojatno da komunjare napadaju predsjednicu jer je našla način da cijelu donaciju dobiju djeca, a ne da im nesposobna vlada otme 25%!!!!! srami se staziću!!!!!!!

Avatar zabadalo5
zabadalo5
14:06 29.04.2015.

Šta je s Vladom Staziću? U demokratskim zemljama ovakva bi Vlada pala za samo jednu aferu, a ova naša nas svakodnevno "časti" novima. Imamo Vladu kakvu nismo zaslužili, to prokomentirajte!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije