Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.06.2014. u 14:00

Naše televizije pretrpane su rječitom svjetskom podrškom Hrvatskoj kojoj je ukradena pobjeda, ali se u provincijalnom zanosu zbog velikog svijeta koji je na našoj strani zaboravilo na to da bismo rado vidjeli i hrvatske slike brazilskih prekršaja

HRVATSKA – EKVADOR (2002)

Nedjelja, HRT 2, 00.48

Komentirala su gospoda Sušec i Šušak. Obojica su jako dugo, sve do 70. minute, kad je postalo očito da Hrvatska definitivno gubi s 1:0, prešućivali očajno lošu igru hrvatske reprezentacije, za koju je kriv jedino izbornik Jozić. Boži Sušecu to je ostalo još otprije, kada se kod njega i sobnih kolega u Sportskoj redakciji TV Zagreb možda razvio opravdani strah da bi kritiziranje izbornikova rada moglo biti shvaćeno kao kontrarevolucionarni napad na društveno uređenje, a postoji i velika mogućnost da to nije bio strah, nego su gospoda sportski TV novinari čvrsto vjerovali da žive u idealnom svijetu kojega je izbornik idealni dio. Za razliku od svevremenog idealista Sušeca, trener Ivo Šušak šutio je iz kolegijalnih obzira, jer nije on, nego B. Sušec trebao reći da izbornik Jozić zamišlja nogomet kao napucavanje lopte daleko naprijed prema usamljenom Bokšiću.

kaktus

HRVATSKA UŽIVO

Ponedjeljak, HRT 1, 17.25

U sukobu mišljenja između Nore Krstulović i Tamare Perišić premoćno je pobijedila Nora Krstulović. Nora Krstulović, osnivačica portala teatar.hr, izjavila je da se Lela Vujanić nalazi u sukobu interesa jer je i zaposlenica Ministarstva kulture i izvršna direktorica festivala „Željezara“ i članica Gradskog kulturnog vijeća Siska. „Njen“ festival dobio je 50.000 kuna od „njenog“ ministarstva kulture i 200.000 kuna od „njenog“ gradskog vijeća. Tamara Perišić koja također radi u Ministarstvu kulture podastrla je Nori Krstulović, hrvatskoj javnosti i voditelju Domagoju Novokmetu golu tvrdnju da Lela Vujanić nije u sukobu interesa, jer nije u isto doba bila na svim tim funkcijama. A što drugo očekivati od ministarstva čija je ministrica Andrea Zlatar (HNS) kažnjena zbog sukoba interesa jer je financirala vlastiti časopis – ustvrdila je gđa Nora Krstulović.

dva vijenca

STUDIO 4

Utorak, HRT 4, 10.10

Dan koji će se odsad slaviti kao Dan povjesničara Vladimira Geigera počeo je Geigerovim gostovanjem u reprizi emisije „Glas za čovjeka“ na Četvrtom programu i odmah se nastavio na istom programu u reprizi „Studija 4“ Joze Barišića, u kojoj su gosti bili Roman Leljak i Ivo Lučić. Povjesničar dr. sc. Geiger nije bio u studiju, nego u uvodnoj reportaži, što bi bila prednost da su gosti u studiju nezanimljivi, no ovaj put to nije bio slučaj. Roman Leljak, koji se u Sloveniji bavi istraživanjem komunističkih zločina i zalaže se za trajno otvaranje arhiva tajne policije, poznat je u hrvatskoj javnosti i po svom ozbiljnom radu i po nastupima na televiziji. Dr.sc. Ivo Lučić je Geigerov kolega s Hrvatskog instituta za povijest. Rad ove trojice znanstvenika dokazuje da istraživanja naše novije povijesti daju zanimljive rezultate, kad ih provode ozbiljni povjesničari.

vijenac

PERVANOV DNEVNIK

Srijeda, RTL PLUS, 22.15

Mladen Horvat i Željko Pervan pune „Pervanov dnevnik“ onim što im najbolje ide: snimanjem tona na tuđi videomaterijal (što bi HRT-ovi pravnici zabranili, u strahu od tužbi). Karamarko je sinkroniziran kako daje bezveznu izjavu novinarki RTL TV-a Nataši Božić koja ga pita koješta. Linićev prijatelj na čistom zagrebačkom kajkavskom, negdje ispred svoje drvene kolibe u Africi, zahvaljuje našem bivšem ministru što ga je posjetio i stečajem mu spasio imanje i posao. Dalaj Lama ovaj put ne razumije vic o Slavku Liniću i Zoranu Milanoviću, u kojem Milanović ide gradom i uhvati „zlatnog Linića“, a ovaj ga moli: „Pusti me, Zoki, ispunit ću ti tri proračuna.“ Otkako je Mirko Galić, svojedobni šef HRT-a, zabranio sinkroniziranje Tuđmana, (tobože nije lijepo rugati se mrtvom čovjeku), jedini humoristi koji se bave političarima ostali su gg. Pervan i Horvat. Izgleda da je to neki opasan posao.

dva vijenca

BRAZUCA

Četvrtak, HRT 2, 20.00

Utakmice komentiraju dva vrhunska gosta: igrač Robert Prosinečki i novinar Anton Samovojska. Robert Prosinečki koji usprkos aktualnoj reklami za gemišt svima ostaje u sjećanju kao najdraži igrač nogometa ikad i novinar Anton Samovojska (najbolji sportski novinar kojemu je specijalnost nogomet i koji je i sam bio vrhunski igrač malog nogometa) savršeni su komentatori. Sportski novinar Drago Ćosić pokušao je komentirati nekakvu alegoriju, što li, koja se uvijek zove svečano otvaranje Svjetskog prvenstva i u kojoj živi ljudi predstavljaju posebnosti svoje zemlje, u ovom slučaju Brazila. Još se sjećamo grozota koje je sa svečanog otvaranja Olimpijade u Londonu izgovarao Mićo Dušanović. Sada je Ćosić, dok su plesači odjeveni u grmlje i drveće dočaravali amazonsku prašumu, izjavio da je „Amazona, sa svojih 6440 km, trenutno druga najduža rijeka na svijetu.“ Nismo znali da se i rijeke natječu.

tri vijenca

DNEVNIK

Petak, Nova TV, 19.15

Ni Nova TV nije pokazala kako brazilski igrač Neymar namjerno udara Luku Modrića podlakticom u glavu. Za takvo što jedina je kazna isključenje, što nas sad ne zanima, jer to je bilo jučer, a danas, u petak, bi se od svake pristojne hrvatske TV očekivalo više slika sučevih zločina, a manje izjava stručnjaka koji ga osuđuju jer je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji ukrao pobjedu nad Brazilom. Vidjeli smo jedanaesterac koji je sudac poklonio Brazilu i možebitni Olićev prekršaj nad golmanom zbog kojeg je sudac poništio gol. Svi su se sportski novinari svih naših televizija raskokodakali jedino o tome kako svjetska javnost složno tvrdi da je Hrvatska oštećena. Nismo vidjeli kako, tj. nitko nije imao toliko samopoštovanja da nam prikaže faul na Rakitiću poslije kojeg su Brazilci zabili gol, niti nam je ijedna hrvatska TV pokazala bar jedan nasrtaj na Luku Modrića. Hrvatski provincijalizam na djelu.

kaktus

VIJESTI IZ KULTURE

Subota, HRT 4, 8.47

Akademik Boris Senker, jedan od rijetkih i izuzetno duhovitih kritičara i književnika, primio je jučer u prostorijama Društva hrvatskih književnika “Demetrovu nagradu” za životno djelo. Nagradu, nazvanu po piscu prve hrvatske kazališne kritike, dodijelilo mu je Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa, jer je sveučilišni profesor Boris Senker, u mnoštvu svojih bavljenja kazalištem, bio i kazališni kritičar. Senker je dramski autor, leksikograf, sveučilišni profesor, pa mu se za sve što je učinio slobodno može dodijeliti nekoliko nagrada za životno djelo. Nagradu mu je predala članica povjerenstva dr. Sanja Nikčević, nekadašnja naša draga kolegica, kazališna kritičarka i novinarka kulturne rubrike “Večernjeg lista”, a današnja ugledna teatrologinja. U obrazloženju se ističe da je Senker 80-ih i 90-ih godina, protiv struje, pisao izravno, osobno, duhovito, uvijek demonstrirajući svoj izniman ukus.

vijenac

>> Treba li javna televizija 
jače zagovarati prijevremene izbore?

Komentara 10

DH
dalibor.hren
14:54 15.06.2014.

Neymar je trebao dobiti crveni kod 1: 0 za nas!

BA
baniček
15:22 15.06.2014.

poštenije je čak i hrvatsko prvenstvo u odnosu na ovo SP.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
16:23 15.06.2014.

Drug Lenjin: Ti nisi uopće gledao tekmu....Ako si gledao trebao si vidjeti da nas je onaj japanski sudac suzuki muzuki totalno uništio i to po naređenju Seppa Blattera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije