Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada za mir

Bill Clinton, Timošenko i EU nominirani za Nobelovu nagradu

nobelova nagrada, alfred nobel
28.02.2012.
u 17:12

Neobično je da se među kandidatima za nagradu nalaze i 43 organizacije među kojima je Europska unija, ali i televizija Al-Jazeera

Iako se imena nominiranih za Nobelovu nagradu drže u tajnosti, oni koji su nominirali smiju otkriti svoj prijedlog. Pa se tako zna da su među 188 osoba nominiranih za Nobelovu nagradu za mir ove godine bivši američki predsjednik Bill Clinton, bivša ukrajinska premijerka Julia Timošenko, američki vojnik poznat po svom pomaganju WikiLeaksu Bradley Manning, ali i bivši kancelar Njemačke Helmut Kohl, izvijestio je theLocal.

Neobično je da se među kandidatima za nagradu nalaze i 43 organizacije među kojima je Europska unija, ali i televizija Al-Jazeera.

Među manje medijskim izloženim osobama nominiran je i Denis Mukwege, liječnik iz Konga koji je specijaliziran za liječenje silovanih žena, zatim kubanski disidenti Oswaldo Paya i Yoani Sanchez te Amerikanac Gene Sharp poznat po svojoj teoriji metode otpora bez nasilja, za koju se vjeruje da je inspirirala neke od pokretača Arapskog proljeća.

Dobitnici nagrade bit će poznati u listopadu.

Komentara 16

KR
krilnik2
17:44 28.02.2012.

Pa zar nije Netanyahju na samom vrhu???

ZE
zeitgeist.
17:47 28.02.2012.

Nobelovu nagradu za mir su dobili kojekakvi likovi. Nobelova nagrada za mir politički igrokaz.

OB
-obrisani-
17:42 28.02.2012.

Bil Clinton ??????????!!! Nisam znao da postoj Nobelova nagrada za seks.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije