Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje na 11 branitelja

Obilježili 24. godišnjicu najtragičnijeg događaja Domovinskog rata u Požeštini

lampion
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
02.12.2015.
u 16:05

Požežani su se danas prisjetili tragičnog događaja od prije 24 godine, kada je u zasjedi na Papuku, na povratku s borbenog zadatka, ubijena skupina od 11 hrvatskih branitelja. Svi su bili pripadnici požeške brigade te odreda veze GSHV-a iz Samobora. Jedanaest mladih života uništeno je u jednom trenutku, a cijela Požeština zavijena je u crno. Njihovi nekadašnji suborci, članovi obitelji te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata nisu dozvolili da ih se zaboravi. Po njihovim imenima nazvali su područnu školu, udrugu građana, kuglački turnir, izviđački odred...

Zajedno s izaslanicima predsjednice Republike i Vlade te županijskim i općinskim čelnicima, oni su položili vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja na mjestu pogibije, kod mjesta poznatog pod imenom Anđina baraka. Molitvu za poginule održali su velički župnik vlč. Mario Sanić i vojni kapelan Željko Volarić. Nakon svečane komemoracije, načelnik veličke općine Vlado Boban priredio je prijem za sve goste.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar juricamesko
juricamesko
17:59 02.12.2015.

Hvala im i laka im bila hrvatska gruda za koju položiše svoje mlade živote.

PD
pl.domagoj
17:01 02.12.2015.

Hvala vam na svemu , niste uzalud poginuli .Branitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije