Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Biljana Plavšić na slobodi 27. listopada

plavsic
Arhiva VL
22.10.2009.
u 12:30

Haaški sud odobrio je Biljani Plavšić prijevremeno puštanje na slobodu jer je odslužila dvije trećine kazne, odnosno 11 godina zatvora.

Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić (79) ipak danas nije puštena iz švedskog zatvora u kojem služi kaznu za ratni zločin. Njezin je odvjetnik naime ranije najavio da bi mogla biti puštena danas, no bit će oslobođena sljedećeg utorka, 27. listopada, priopćilo je švedsko ministarstvo pravosuđa.

Haaški sud odobrio je Biljani Plavšić prijevremeno puštanje na slobodu jer je odslužila dvije trećine kazne, odnosno 11 godina zatvora. Osuđena je nakon što je priznala krivnju za progon muslimana i Hrvata u 37 općina za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

Dvije trećine kazne isteći će joj 24. ovoga mjeseca.

Ključne riječi

Komentara 34

OB
-obrisani-
13:53 22.10.2009.

kad netko kaze evropa se poziva na pravni poredak ili pravosudje, taj mora biti lud, englezi pustaju na slobodu teroriste panamova aviona, svedjani pustaju na slobodu ratnu zlocinku, sto je slijedece evropska magareca gospodo. zasto samo ne otvorite vrata svim teroristima i lijepo ih hranite i naucite kako se ubijaju neduzni civili. fuj, gadite mi se evropski birokrati, lazljivci i prevrtljivci

TO
Tomboy
13:07 22.10.2009.

Nije ovo jedina srpska baba koja je i ratni zločinac!

OB
-obrisani-
12:48 22.10.2009.

Dobro nam došla kući naša voljena predsednice! Nadam se da ćeš dobiti status počasne predsednice RS-a kao i doživotnu penziju za sve što si uradila za interese srpskog naroda. Volimo te!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije