Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju za beogradsku politiku

Biljana Plavšić: Da sam ostala, u Sarajevu bi me ubili

plavšić
Reuters/Pixsell
14.11.2009.
u 12:10

U intervjuu je navela da je tijekom pritvora u Haagu srela časnika Armije BiH Nasera Orića s kojim se nije htjela rukovati 'jer su njegove ruke krvave do lakata'.

Biljana Plavšić, koja je osuđena na 11 godina zatvora zbog odgovornosti za ratne zločine počinjene u BiH, izjavila je u drugom dijelu intervjua za beogradski list "Politika" da su ona i njezina obitelj protjerani iz Sarajeva, te da je ostala u gradu, da bi zajedno sa majkom sigurno bila ubijena.

U intervjuu je navela da je tijekom pritvora u Haagu srela časnika Armije BiH Nasera Orića s kojim se nije htjela rukovati 'jer su njegove ruke krvave do lakta'.

Plavšić je podsjetila da je haaškom tužiteljstvu rekla da postoje različite vrste etničkog čišćenja i da samo neke vrste zaslužuju kriminalno gonjenje.

- Ima i etničkog čišćenja - svaka lasta svome jatu leti. Ja sam sigurnija bila na teritoriju Republike Srpske nego u Sarajevu. Tamo ne bih bila protjerana, mene i moju staru majku bi ubili. Ima planskog etničkog čišćenja i biznis čišćenja. Ova dva posljednja, to je kriminal. Ako je u pitanju biznis čišćenje ono nije relevantno za Haaški sud. Tužiteljstvo u Haagu ne zna šta znače ratovi na Balkanu, oni dolaze iz sređenih zemalja gdje nije bilo ovakvih ratova, dodala je Plavšić.

Ključne riječi

Komentara 19

FA
faxfax
14:51 14.11.2009.

postavlja se pitanje,nevezano za nasa misljenja i komentare,da li biljana ima cistu savjest glede svoje proslosti.samo to je moze dovesti do duboke starosti.jer ako je usadila previse mrznje kod drugih nevjerujem da ce bilo gdje da zivi dugo zivjeti...

RI
rimla
15:29 14.11.2009.

mislim da je to izdaja i da takvu vjesticu nisu smjeli pustit van do kraja kazne nemoze se nekog oslobodit na pola kazne ko je napravio takav ratni zlocin pa nije saobracajku izazvala da se pusti na pola kazne a sto se tice rukovanja sa herojem oricem mislim da on nije zlocinac on je oslobodjen svih optuzbi...

EF
efteling
13:22 14.11.2009.

JKM,Djujic je ubijen Draza uhapsen,osudjen i streljan od istih tih Serva koje kritikujes.Nego brinem se za tvoju zenu,hoce li preziveti sledece zlostavljanje?Naravno ona mora imati samo i iskljucivo tvoje misljenje,leci se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije