Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplavljena područja

Biljana Borzan pozvala Martina Schulza da posjeti Slavoniju

Biljana Borzan
Tomislav Krasnec/PIXSELL
20.05.2014.
u 13:39

Sve se to moglo i može spriječiti, između ostaloga i izgradnjom kanala Sava-Dunav. Jedan takav projekt dugoročno bi smanjio opasnost od poplava za zemlje u regiji, smatra ona

Europarlamentarka Biljana Borzan pozvala je Martina Schulza, predsjednika EP i kandidata za predsjednika Europske komisije, da posjeti poplavljena područja u Slavoniji.

- Hrvatska kao zemlja članica ima pravo očekivati znatna sredstva iz fonda za solidarnost i ostalih europskih izvora. Podrška ključnih ljudi Unije može značajno ubrzati proceduru i povećati opseg pomoći – priopćili su iz ureda Biljane Borzan. Martin Schulz kao predsjednik Europskog parlamenta kojeg biraju izravno građani, stoji u priopćenju, ima obvezu biti na raspolaganjima tim istim građanima kada im je europska pomoć potrebna.

- Pozvala sam ga da dođe i osobno se uvjeri u razmjere stradanja u Slavoniji. Sve se to moglo i može spriječiti, između ostaloga i izgradnjom kanala Sava-Dunav. Jedan takav projekt dugoročno bi smanjio opasnost od poplava za zemlje u regiji. Osim toga, dao bi i ekonomski zamah po pitanju trgovine i prometa - kazala je Borzan. Taj bi kanal, nastavila je, imao dodatnu europsku vrijednost jer bi služio nekoliko zemalja, kako članicama EU poput Mađarske i Hrvatske, tako i budućim članicama kao što su Srbija i BiH.

- Radi se o prekograničnom projektu, što znači da Connecting Europe Facility je jedan od potencijalnih izvora financiranja. To ne bio čak ni veliki zahvat jer je dunavski prometni pravac već utvrđen kao prioritetni - smatra Borzan.

Pozvala je sve građane da pomognu uplatama na broj računa IBAN: HR6923400091511555516 poziv na broj 08, pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen), on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa (prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X) ili pak donacijama u hrani i vodi, higijenskim potrepštinama ili odjeći.

>>UŽIVO Stanje i dalje teško, u Drenovce nadire voda, evakuirali mještane iz Strošinaca!

>>Picula poslao apel za pomoć unesrećenima u RH, BiH i Srbiji

Komentara 16

OL
oluuja
13:54 20.05.2014.

Pojasnit ćemu kako nagovara službenike državne uprave da NE BLOKIRAJU TAJKUNE i tako omoguće im potkradanje države kao u slučaju Biloš u Osijeku zbog čega Čavlovića ostaje bez imuniteta a uskoro i slobode. Onda ona upire u Biljanu ona mi je naredila

HA
Hawajac
14:18 20.05.2014.

U ime radnika OLT hvala Biljani što nam je pokušala spasiti naša radna mjesta, to joj nećemo zaboraviti.

Avatar Carrera
Carrera
16:16 20.05.2014.

jadna li je ova Biljana kad tuđu nesreću koristi u vlastite marketinške svrhe. ništa joj to neće pomoći kad joj uskoro DORH pokuca na vrata nakon što ju je prokazala Smiljanec...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije