Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biljana Borzan:

'Kontaktirala sam vezano za OLT pitajući može li se riješiti porezni dug, a da se ne krši zakon'

Biljana Borzan
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
24.06.2015.
u 12:32

Nemoguće je bilo s moje strane tražiti bilo što što ne bi bilo po zakonu, a samo pogodovanje određenom čovjeku. Ja sam nastojala samo zaštititi radnike. U zakonskim okvirima, kaže Borzan

Koja je vaša uloga bila u ovoj aferi, u kojoj je bivša šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec optužena za navodno pogodovanje poduzetniku Željku Bilošu u izbjegavanju ovrhe zbog poreznog duga?

- Kao socijaldemokratska zastupnica mogu reći da su mi prava radnika i očuvanja radnih mjesta vrlo visoko na ljestvici prioriteta. Kontaktirala sam vezano za OLT pitajući može li se riješiti porezni dug, a da se ne krši zakon i da se očuvaju radna mjesta. Trenutno sam u statusu svjedoka, odradila sam svjedočenje na USKOK-u, i rado ću se odazvati ukoliko dođe do suđenja i ukoliko me se pozove, ali nažalost ništa više od toga ne mogu u ovom trenutku komentirati.

Ali osjećate li osobno da je vaše zalaganje za prava radnika moglo pogodovati poduzetniku da ga se spasi od ovrhe?

- Apsolutno to ni u jednom trenutku nije bila tema niti sam razmišljala na takav način. Dakle, nemoguće je bilo s moje strane tražiti bilo što što ne bi bilo po zakonu, a samo pogodovanje određenom čovjeku. Ja sam nastojala samo zaštititi radnike. U zakonskim okvirima.

>> 'Istina je, zvao sam šeficu Porezne da pitam kakvo je stanje i možemo li što spasiti'

>> Tijekom istrage saslušana Biljana Borzan, Ivan Vrdoljak i Mate Radeljić

Komentara 41

LI
liskovaca
12:45 24.06.2015.

hahahahahahahahaha!

TV
Tvrdy
12:48 24.06.2015.

Ganut sam od tolike brige za jadne radnike. Zato je i otišla u Bruxelles na plaćicu od par tisućica, samo zbog brige za jadne i potlačene. Pa cijela EU birokracija je tamo samo zbog toga, onaj tko u to sumnja je pokvareni neoliberal.

VL
VERUM LIBERET
12:43 24.06.2015.

Ma nemojte kaz'ti !!! Isto kao i Vrdoljak. Trgovina utjecajem iz dobrih namjera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije