Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubav iza zidina

Bili su zaljubljeni, a onda je za zločin okrivio ujnu

'fatalna-ujna-i-necak-su-si-slali'
''
10.09.2012.
u 22:00

Kako im je pošlo za rukom da se dopisuju unutar zatvora u Bilicima, još se ne zna. Vjerojatno preko osoba izvana.

Nešto više od godinu dana nakon ubojstva Domagoja Novoselnika u Vrsniku na otoku Hvaru pri kraju je suđenje supruzi pokojnika, \"fatalnoj ujni\" Slađani Novoselnik, i njihovu malodobnom nećaku s kojim je ujna bila u intimnoj vezi. Na Županijskom sudu u Splitu za 17. rujna predviđeno je iznošenje završnih riječi, ubrzo nakon toga bit će donesena i presuda.

Prebacio krivnju

No, u rujnu je jednostavno iščeznula ljubav u koju je maloljetnik vjerovao kad je pisana optužnica protiv njega i ujne, kojoj zbog poticanja na to ubojstvo prijeti i 40 godina robije. On može biti osuđen na deset godina zatvora. Krivnju za ujakovu smrt, koju je u istrazi preuzeo na sebe, nećak je uoči presude prebacio na ženu za koju je govorio da joj je bio zaštitnik u vezi.

Još prije samo jedanaest mjeseci malodobnik se ujni u zatvoru na splitskim Bilicama zaklinjao na ljubav i vjernost. Izmijenili su njih dvoje tri-četiri poruke prije no što su pravosudni policajci lanjskog listopada u premetačini ćelija pronašli nedopuštenu poštu. Kako im je pošlo za rukom da se dopisuju unutar zatvora na Bilicama, još uvijek se pouzdano ne zna. Otklonjena je tek pretpostavka da su poruke jedno drugom ostavljali na prethodno dogovorenom mjestu na zatvorskoj šetnici jer žene i muškarci u Bilicama ne koriste istu, već dvije odvojene šetnice. Najizglednija opcija putovanja tih ljubavnih poruka jest preko neke osobe izvana.

Neće stegovno odgovarati

O svom su \"pronalasku\" iz zatvora odmah izvijestili Županijski sud u Splitu, kojemu je i dostavljena otkrivena korespondencija pa se ona od tada i nalazi u spisu. Sad, jesu li ta pisma autentična, zapravo se i ne može govoriti sa stopostotnom sigurnošću jer, doznajemo, grafološko vještačenje nije provedeno. Uglavnom, nakon otkrića poruka ujna i nećak su stavljeni pod pojačani nadzor i pisama više nije bilo. Iako su nećak i ujna ulovljeni u kršenju zatvorskih pravila, ni jedno od njih nije stegovno odgovaralo jer sud nije niti podnio takav zahtjev.

Komentara 3

Avatar Vuglec
Vuglec
07:40 11.09.2012.

Interesantno kako se novinarke večernjaka biranim riječima odnose prema ubojici "fatalna" ujna!?

AR
ArsenT
08:19 11.09.2012.

11.09.2012. u 07:40h Vuglec je napisao/la: ---- Svi smo mi ljudi!

DU
Deleted user
10:41 11.09.2012.

11.09.2012. u 07:40h Vuglec je napisao/la: Interesantno kako se novinarke večernjaka biranim riječima odnose prema ubojici "fatalna" ujna!? .--------------------------- tipično za žute novine, isti tip novinara pišu za ove i sestrinske "24 sata. Zaključak : ovima možeš vjerovati koliko i i onima iz "24 sata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije