Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Bilali naručio ubojstva zbog zarade koju je izgubio

'25.08.2011-,-Porec -Porecki ugostitelj,slasticar Sefedin Bilali  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
21.11.2011.
u 15:39

Sefedin Bilali optužen je zbog poticanja na ubojstvo, a Miro Đurić i Nikica Ćurić zbog pokušaja ubojstava

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred pulskim Županijskim sudom optužnicu protiv Sefedina Bilalija (72), državljanina Hrvatske i Makedonije, Mire Đurića (41) iz Đakova i  Nikice Ćurića  (45) iz Osijeka zbog poticanja na pokušaj teškog ubojstva i pokušaja teških ubojstava, u dva navrata,  poduzetnika i bivšeg dogradonačelnika Poreča Ede Kosa.

Za Bilalija je tužiteljstvo predložilo produljenje pritvora,  a i Đurić je već iza rešetaka. Nedavno je  nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog iznude od Ede Kosa, a u ovom slučaju tužiteljstvo je predložilo određivanje pritvora koji bi se trebao primjenjivati nakon prestanka pritvora određenog zbog iznude. Za Ćurića, najvjerojatnije pokajnika u ovom postupku, tužiteljstvo nije predložilo pritvor. Na slobodi je bio i za trajanja istrage.

Bilali se tereti da je u listopadu 2006. godine u Poreču potaknuo Đurića  na ubojstvo Kosa, uz  novčanu naknadu, a Đurić je potom pod golf  dogradonačelnika postavio eksplozivnu napravu koju je aktivirao iz daljine uz pomoć mobitela. Iako je automobil dignut u zrak, dogradonačelnika Kosa koji je bio u blizini eksplozija nije usmrtila.

Nakon tog neuspjelog pokušaja, u drugoj polovici 2010. godine, Bilali je ponovno potaknuo Đurića na atentat na Edu Kosa za novčanu naknadu od 50 tisuća eura. Đurić je "posao" prihvatio, no za ubojstvo je angažirao Osječanina Ćurića koji je u studenome  2010. godine hicima iz vatrenog oružja pokušao ubiti Kosa sačekavši  ga kraj njegove obiteljske kuće u Kukcima nedaleko od Poreča. Kao motiv likvidacije dogradonačelnika Kosa tužitelji navode gubitak zarade jer je Bilali ostao bez terase svoje gradske kavane za što je "krivca" pronašao u Kosu, u to vrijeme čelniku gradske uprave Poreča zaduženom upravo za poslovne prostore.

Komentara 2

MD
mara-danda
16:35 21.11.2011.

gdje samo nade takve seprtlje

Avatar sultan46
sultan46
21:01 21.11.2011.

Koja glupost,,auto dignut u zrak?? Bilo je to pred rubeljovim butikom,,plavi golf,,samo malo ogreban,,stavljena ona bombica,,kindrjaje kako je zovu,,ja osibno bio tamo i vidio to,,,a taj stari je mogao za te pare da kupi terasu,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije