Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugrožen okoliš

Bijela kuća zabranila daljnja bušenja na moru zbog naftne mrlje

nafta
AFP
30.04.2010.
u 10:30

Prema riječima glasnogovornika obalne straže mrlja promjera 200 kilometara stigla je na pet kilometara od obale Lousisiane.

Američke vlasti zabranile su sva nova naftna bušenja uz obalu SAD sve dok se ne istraže uzroci istjecanja nafte s platforme u moru kraj Louisiane.

Baš je prošlog mjeseca američki predsjednik Barack Obama dopustio blažu restrikciju novih bušenja, ali je prošlog tjedna jedna platforma eksplodirala u Meksičkom zaljevu. Golema naftna mrlja promjera skoro 200 kilometara došla je na samo nekoliko kilometara od ušća rijeke Mississippi iako se vlasti bore da je zaustave u Golfskom zaljevu.
Prema riječima glasnogovornika obalne straže mrlja je stigla na pet kilometara od obale Louisiane. Procjenjuje se da dnevno istječe čak 5000 barela nafte.

Američke državne i federalne agencije napravile su kilometarske barijere u nastojanjima da zaustave širenje mrlje. Vlasti tvrde da bi mrlja mogla zahvatiti obalna područja već danas.

Grupe za zaštitu životinja strahuju da bi posljedice zagađenja mogle biti katastrofalne za obalna područja Louisiane, Mississippija, Alabame i Floride. Američke vlasti tvrde da je postavljeno oko 50 kilometara plutajućih brana.

Ključne riječi

Komentara 3

RE
rezonancija
11:58 30.04.2010.

a da to nisu roknuli mexicki narko baruni?

SN
snovak45
14:45 30.04.2010.

Da se htjelo, još 60-tih godina XX stoljeća moglo se NASTAVITI s brojnim drugačijim proizvodnjama te finaliziranim elektromobilima. Da se išlo tim smjerom zemaljska atmosfera danas bi bila nešto sasvim drugo. Ovako, nakon atmosfere, na redu su oceani. Katastrofa još \"nema\" dovoljno za promjenu smjera.

UK
Ugo Kajvez
17:01 30.04.2010.

Bahati imbecilni ameri .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije