Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVIE RESTRIKCIJE

Bijela kuća ponovno uvodi mjere za putovanja iz Europe: 'Nije doba za ukidanje ograničenja'

A holiday-week traveler checks in for his flight from Ronald Reagan Washington National Airport in Arlington, Virginia
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
25.01.2021.
u 07:43

Prije odlaska s predsjedničke dužnosti, Donald Trump je ukinuo ograničenja po pitanju putovanja

Administracija novog američkog predsjednika Joea Bidena planira ponovno uvesti ograničenja na putovanja za većinu stanovnika koji nisu američki državljani, a nedavno su bili na tlu Europske unije, Velike Britanije, Irske i Brazila, potvrdili su iz Bijele kuće.

Prije odlaska s predsjedničke dužnosti, Donald Trump je ukinuo ograničenja po pitanju putovanja. No, novo američko vodstvo će uz prijašnje restrikcije uvesti dodatna ograničenja za ljude koji su boravili u Južnoafričkoj Republici, gdje se pojavio novi soj koronavirusa i izazvao zabrinutost među znanstvenicima.

"S pogoršanjem pandemije i pojavom zaraznijih inačica virusa po cijelom svijetu, ovo nije doba za ukidanje ograničenja na međunarodna putovanja", objavila je prošlog tjedna putem Twittera glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

"Prema savjetima naše zdravstvene ekipe, ova administracija nema namjeru ukinuti ograničenja. Zapravo, planiramo pojačati mjere vezane za međunarodna putovanja kako bismo ograničili širenje koronavirusa", dodala je Psaki.

 

>> VIDEO Krunoslav Capak: "Morat ćemo obustaviti nova cijepljenja, 30 posto su nam smanjili isporuku."

Komentara 6

RE
reborn
10:06 25.01.2021.

Naravno - EU građanima uvesti sustav viza, a ilegalne imigrante dočekati sa povlasticama. U skladu sa mentalitetom "demokrata"

Avatar Belski
Belski
08:16 25.01.2021.

Ta ograničenja ne budu vridila na Rio Grandeu ... tamo se spravlja veliko trpanje juga SAD-a. To demsi zovu "kalifornizacija".

DU
Deleted user
14:14 25.01.2021.

I to je OK? A kada je to Trump uveo, digla se kuka i motika!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije