Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFORMIRA SE

Bijela kuća: Biden pomno prati prosvjede u Kini

Solidarity protest in Tokyo against COVID-19 lockdowns in China
Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS
1/3
29.11.2022.
u 03:00

Dvojica čelnika su tijekom susreta koji je trebao biti trenutak za popuštanje napetosti između dviju velesila, pokazala spremnost da obnove razgovore na nekim poljima na kojima bi mogli surađivati.

Američki predsjednik Joe Biden se "informira o onome što se događa, pomno to prati", rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće John Kirby govoreći o prosvjedima u Kini.

"Bijela kuća se zauzima za pravo na mirne prosvjede", rekao je u razgovoru s novinarima, nakon nesvakidašnjih prosvjeda u Kini protiv epidemioloških mjera i za veće slobode.

John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost, tijela u nadležnosti američkog predsjednika, nije se očitovao o sadržaju tih zahtjeva: "Ovi prosvjednici govore za sebe".

Glasnogovornik je dodao da se "ništa (nije promijenilo) u našoj spremnosti da i nadalje imamo otvorene komunikacijske kanale" s kineskim vlastima, nedugo nakon sastanka Joea Bidena i njegova kineskog kolege Xi Jinpinga na marginama summita G20 u Indoneziji.

Dvojica čelnika su tijekom susreta koji je trebao biti trenutak za popuštanje napetosti između dviju velesila, pokazala spremnost da obnove razgovore na nekim poljima na kojima bi mogli surađivati.

"Želimo nastaviti te razgovore", rekao je John Kirby.

Ključne riječi

Komentara 2

BR
Brkovi
11:57 29.11.2022.

Naši mediji šute Počelo ispitivanje dr. Faucija u građanskoj tužbi on je iznenada obolio od amnezije i ne sjeća se ničega

Avatar El Indio
El Indio
08:02 29.11.2022.

Na kraju ce se Narodna Republika Kina prikljucit Republiki Kini "Tajvanu"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije