Naslovnica Vijesti Hrvatska

BiH policija uhitila osobe koje su planirale u Zagreb poslati eksploziv, oružje i drogu

Pronađeno je i zaplijenjeno i 120 kilograma žive te četiri automatske puške, tri pištolja kao i druga vojna oprema i streljivo.
15. prosinca 2016. u 13:14 3 komentara 5161 prikaza
oružje i steljivo
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Akcijom u kojoj je zaplijenjena veća količina eksploziva, oružja i droge, policija u Bosni i Hercegovini uspjela je spriječiti pokušaj njihova krijumčarenja u Hrvatsku, izjavio je u četvrtak u Sarajevu Vahidin Šahinpašić, šef odjela za borbu protiv organiziranog kriminaliteta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

On je novinarima kazao kako su u sklopu operacije pod kodnim nazivom "Sunce" provedenoj tijekom dana privedene četiri osobe pri čemu je spriječeno slanje dvije pošiljke eksploziva, oružja i droge čije je krajnje odredište trebao biti Zagreb.

Šahinpašić je potvrdio informaciju koju je ranije objavilo Tužiteljstvo BiH kako je tijekom ove akcije zaplijenjeno deset kilograma eksploziva a pojasnio je kako se radi o opasnom vojnom TNT-u.

Pronađeno je i zaplijenjeno i 120 kilograma žive te četiri automatske puške, tri pištolja kao i druga vojna oprema i streljivo.

Sve to bilo je namijenjeno ilegalnom tržištu u Hrvatskoj baš kao i desetak kilograma raznih vrsta droge koja je također pronađena kod krijumčara.

Šahinpašić je potvrdio kako se i dalje traga za dvjema osobama povezanim s kriminalnom skupinom i koje su najvjerojatnije u Hrvatskoj.

>> Šok u Osijeku: Vrećicu s eksplozivom pronašli u – tramvaju

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Sada budu oni narkomani u Splitu plakali, jer za njih jako losa vijest...

 • Avatar Istinski Pravi Hrvat
  Istinski Pravi Hrvat:

  Nisam siguran ima li smisla smetati balkanskim poduzetnicima koji šalju robu svojoj sjeverno-zapadnoj brači.

 • stela_zg:

  što su namjeravali sa živom? zatrovati vodovod?