Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriven identitet

BiH: Nakon uhićenja krijumčara oružjem policija traga za organizatorima

Oružje i streljivo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
09.04.2016.
u 11:45

Pretraženi su i stambeni objekti u Maglaju i Zenici koje koriste Mečević i druge osobe i tamo je također pronađena veća količina streljiva.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je danas kako je mlađi muškarac koji je prije dva dana pokušao iz te zemlje u Hrvatsku prokrijumčariti veću količinu oružja i streljiva identificiran kao Sabrin Mečević (28) te kako će za njega tražiti određivanje pritvora.

Mečević, za kojega je navedeno kako je nastanjen u Maglaju te kako je ranije osuđivan, uhićen je u četvrtak na graničnom prijelazu Bosanski Brod nakon što je policija u skrivenoj pregradi automobila kojega je vozio otkrila pet strojnica, četiri pištolja i oko 400 metaka za to oružje. Mečević je uz sebe imao i manju količinu droge.

Potom su pretraženi i stambeni objekti u Maglaju i Zenici koje koriste Mečević i druge osobe i tamo je također pronađena veća količina streljiva.

Na temelju do sada provedene istrage u Tužiteljstvu BiH su zaključili kako je krajnje odredište oružja i streljiva što ga je Mečević krijumčario bila Nizozemska. Pretpostavlja se kako je namijenjeno kriminalnim skupinama koje djeluju u toj zemlji te kako je trebalo biti iskorišteno za počinjenje kaznenih djela.

Istraga o ovom slučaju se nastavlja a iz Tužiteljstva BiH istaknuli su kako partnerske policijske i sigurnosne agencije nastoje otkriti sve osobe uključene u počinjenje ovog kaznenog djela kao dio ukupnih napora za sprječavanje krijumčarenja oružja i streljiva iz BiH koje potom koriste kriminalci na teritoriju Europske unije.

>> Uhićen krijumčar veće količine oružja pri pokušaju ulaska RH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije