Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odnosi s Rusijom

BiH ministar dao ostavku zbog isporuke streljiva Ukrajini

Ukrajina primirje
Foto: Reuters (Ilustracija)
23.01.2015.
u 12:07

– Razlog je što ministar nije dao da se proda oružje, odnosno municija Ukrajini – rekao je Dodik na konferenciji za novinare

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić jučer je podnio ostavku o čemu je pismeno obavijestio predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevandu i predsjednika svoje stranke SNSD Milorada Dodika.

Dodik je na konferenciji za novinare objasnio razloge Tučićeve ostavke.

– Razlog je što ministar nije dao da se proda oružje, odnosno municija Ukrajini. Stav o tome iznijeli smo i ranije i ostajemo principijelni, tako da mislim da je ova ostavka moralna i potpuno se solidariziram s njom – rekao je Dodik, javlja Dnevni avaz.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas kako se od Tučićeve ostavke pokušava napraviti velika politička priča u kojoj se SNDS želi prikazati kao veliki branilac interesa Rusije, a da drugi nitko ništa ne radi. –  Istina je da su nadležna ministarstva obrane, gdje ima kadrova iz SNSD-a i vladajuće koalicije iz nadležnog ministarstva za vanjske poslove, gdje ima kadrova SNSD-a, i njihovih koalicijskih partnera, dali suglasnost prodaji oružja Ukrajini – rekao je Ivanić.

>> Amerikanci počinju proizvoditi kalašnjikove

Komentara 5

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
13:49 23.01.2015.

Jel vidite što je potez, odgovoran i državnički. A jel se sjećate kak je naš Zoran ismijavao naše oružje, kalašnjikove, koje je isporučio pobunjenicima u Siriji! I, nije mu kasnije kad se saznalo, pala na pamet - ostavka.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:23 23.01.2015.

Nevjerojatno, cak je i BiH bolja od Hrvatske. Tamo se ponekad nadje netko tko prihvati odgovornost i da ostavku sto je u Hrvatskoj nepoznati pojam. Dno, dna.

ZB
zbuniceva
13:35 23.01.2015.

Petljati se u tudje sukobe pa bila to bračna svadja susjeda da bi se profitiralo ili svidjelo jednoj strani nikad ne donese dobro pa nebude ni svima koji se petljaju u sukob supersila u dvorištu jedne od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije