Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Nije svima loše: U Hrvatskoj je 280 multimilijunaša!

Podatke je, prema pisanju Nezavisnih novina, potvrdila međunarodna kompanija iz Singapura Wealth X koja je specijalizirana za prikupljanje informacija o superbogatašima u svijetu, a multimilijunašima nazivaju one osobe čije je bogatstvo procijenjeno na više od 30 milijuna dolara.
Objava 24. veljače 2014. 2904 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 18
 • crocro:

  Sada mi je puno jasnije kada naša vlast tvrdi da se u Hrvatskoj niti ne živi loše. Vjerojatno misle na ovih 280 multimilijunaša. I puno veće zemlje od Hrvatske ustuknule bi pred ovolikim brojem superbogataša.

  09:20 26. 2. 2014.
 • crocro:

  I tih 280 multimilijunaša drži u šaci cijelu Hrvatsku i sve je u Hrvatskoj podređeno njima. I svi mi "sitnozubi". A od revizije pretvorbe i privatizcije nema niti R.

  09:18 26. 2. 2014.
 • denis12345:

  Naravno, vide se dobri rezultati predstečajnih nagodbi koje su sačuvale naše milijunaše, a možda i stvorile neke nove.

  15:26 24. 2. 2014.
 • Avatar jure23
  jure23:

  treba ih sve upitati kako su zaradili prvi milion kuna !!!

  1 13:58 24. 2. 2014.
 • gustirna:

  od tih 280 bogatuna 273 je clanova komunisticke partije ili njihova djecica te 7 hadezejaca.

  18:11 25. 2. 2014.
 • istri:

  to je strasno na broj stanovnika sto HR ima. ito nije hvala stoljetnog Rada vec stvoreno preko noci.

  18:53 24. 2. 2014.
 • istri:

  nismo mi glupi mozemo se mjeriti bez srama sa raznim janukovicevima.

  18:56 24. 2. 2014.
 • brle brkić:

  samo bih bilo zanimljivo da objasne kako suih zaradili,država u dugovima,ekonomija propala,radna mjesta večinom zatvorena,ovo je kao u bajki.

  11:33 01. 3. 2014.
 • Avatar RoSSerb
  RoSSerb:

  Bogu hvala, dobro je to za njih ! LOL

  19:01 24. 2. 2014.
 • merdevina:

  AU, pa to je 280 kolutova traka da ih sve zalijepimo za stupove!!

  14:37 24. 2. 2014.
 • Avatar insideout
  insideout:

  Svaki dan iz zatvora dolazi raditi u ljekarnu u kojoj je uzela mito Marija Cižmak (52), ljekarnica zaposlena u Opcoj bolnici "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici, osudena je 2013. godine na 12 mjeseci zatvora na temelju USKOK-ove optužnice da je ... prikaži još! je u ljekarni primala mito od agenta farmaceutske tvrtke kako bi za bolnicu nabavljala što više lijekova iz palete te tvrtke. Kaznu je pocela služiti koncem prošle godine u Remetincu, da bi nakon nepunih mjesec dana dobila odobrenje za premještaj u bjelovarski zatvor, a zatim i odobrenje Ministarstva pravosuda da iz zatvora svaki dan odlazi na radno mjesto u ljekarni u OB Koprivnica, uz uvjet da se do 16 sati vrati u zatvor. Ministarstvo pravosuda potvrdilo nam je da su zatvorenici odobrili rad, navodeci da je samo prošle godine isto odobrenje dobilo 40 zatvorenica i zatvorenika, a zatvorskom je sustavu na ime njihova rada uplaceno 425.557 kuna. – Sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, uz pristanak poslodavca može se odobriti nastavak rada zatvoreniku kojemu je izrecena kazna zatvora do jedne godine ako uz nju nije izrecena zabrana obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti, a Pravilnikom o nacinu izvršavanja kazne zatvora uz nastavak rada zatvorenika kod poslodavca ili kod obavljanja vlastite djelatnosti utvrden je postupak odobravanja takvog nacina izdržavanja kazne, odnosno sva prava i obveze poslodavca, zatvorenika te kaznionice ili zatvora. Od sanacijskog upravitelja OB-a Koprivnica dr. Petra Stapara tražili smo objašnjenje odnosa bolnice prema radnici osudenoj za primanje mita na radnome mjestu, no iz odgovora se vidi da ravnatelj smatra da nema ništa s time. "Ministarstvo pravosudja odlucilo je da magistra može nastaviti s radom za vrijeme odsluženja kazne. Detaljnije informacije mogli biste dobiti u Ministarstvu pravosuda", stoji u dopisu koji potpisuje Stapar. U neslužbenom razgovoru Stapar nam je kazao da je presudom osudenoj radnici zabranjeno vodenje ljekarne, a ne rad u ljekarni uopce, te da on smatra kako je jedino kao voditeljica mogla biti u poziciji da prima mito. Cini se da primanje mita na radnome mjestu ljekarnika nije razlog ni za stegovni postupak pred tijelima Hrvatske ljekarnicke komore zbog kršenja Kodeksa ljekarnicke etike i deontologije, jer Cižmak ne bi mogla raditi bez njihova odobrenja za samostalni rad. Iz HLJKK nismo uspjeli dobiti nikakav komentar na ovaj slucaj. U opisu pocinjenog kaznenog djela navodi se da je Cizmak, primajuci hladnjake, mobitele, informaticku opremu, namještaj i ostalo, protupravno stekla oko 68 tisuca kuna u tri godine. Cižmak je za Slobodnu Dalmaciju kazala da ne bi željela dati nikakav komentar.

  13:45 25. 2. 2014.
 • Lavica7:

  Jos samo imena i imamo popis kriminalaca i ljudi koji su unistili drzavu Hrvatsku.

  13:51 26. 2. 2014.
 • Deleted user:

  Slikoviti prikaz bogatasa u hrvatskom kapitalizmu i razlike od socijalizma. Socijalizam:Imate dvije krave.Vlast vam uzme jednu i daje je nekom drugom. Komunizam:Imate dvije krave.Vlast vam uzima dvije i poklanja vam mlijeko. Fasizam:Imate dvije krave.Vlast vam uzima dvije i prodaje vam ... prikaži još!vam mlijeko. Kapitalizam:Imate dvije krave.Vlast vam savjetuje da prodate jednu i da kupite bika.!

  07:29 27. 2. 2014.
 • asi2013:

  Desetak tih multi miljunaša su iz redova HDZ. Onda su ostali ljevica, uz možda neki manji ispravak. A svaki koji zine, od ministara, kaže HDZ lopovi, mi smo miljama daleko u poštenju! Ne idealiziram nikoga, ali što su se prihvaćali ... prikaži još!i nemoguće misije i obećavali: nećemo se osvrtati.

  07:42 25. 2. 2014.
 • chemica:

  Da im nije bilo HDZ-a...

  14:35 24. 2. 2014.
 • ninja 69:

  "Pretvorba" i privatizacijska pljačka je kroz 20 godina učinila svoje. Danas se neki voze u autima vrijednim milijun kuna, pa i više. I ne samo to, nego ih kupuju par komada-sebi, ženi i kćeri, a ostali narod preživljava iz dana ... prikaži još! u dan. Do jučer su bili šoferi, a danas tajkuni...Dobili firmu za 1 kunu od kradezea, pa postali uspješni i doniraju im zauzvrat kad treba i koliko treba... Trebalo bi kao u Ukrajini krenuti na takove lopove. Počevši u Karlovcu.

  14:05 24. 2. 2014.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.