Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

BiH ima 14 vlada. Treba ih ukinuti 10 i ustrojiti državu s tri entiteta

Od nesređene BiH žive stotine tisuća domaćih i stranih činovnika. Što će oni raditi ako se BiH ustroji s četiri vlade

Komentari 58

GR
gromov
13:39 18.02.2014.

sto prije treba bih podijeliti jer bi za par godina mogao prevladati baliluk po federaciji.i ja sam nek srbi dobiju svoju republiku i prije bi se hrvati pripojili srbima nego muslimanima jer vrlo dobro znaju kakav ste rat vodili srbi su bili za vas male bebe najprljaviji rat ste vodili vi i vasi pomagaci mudjahedini,primjer ZEPCE.

VL
ĆA
ćaćaća
12:12 18.02.2014.

istina ali upravo je u tome poanata..bošnjaci pokušavaju na sve moguće načine spriječiti jednakopravnost hrvata tj treći entitet..

VL
JM
jezero-matica
13:39 18.02.2014.

Bez BiH hrvata Bih nikada nebih bila drzava.Koju zahvalnost sada imamo od poturica!

VL
GR
gromov
13:28 18.02.2014.

muslimani su mudrijasi na svoj nacin u BIH.

VL
KR
KroničarHr
18:59 18.02.2014.

. A stanje je zapravo takvo da pacijentu već odavno treba nova operacija. No, ona je nemoguća jer nitko ne želi utvrditi točnu dijagnozu. _______________________________________________________________________________________ Gospon novinar, molim lijepo pročitajte još jednom što ste napisali u ovome što sam citirao.rao. Ako se već bavite ozbiljnom temom, krucijalnom, nadam se da ste i analitički i stilski, zbog kredibilnosti VL, dorasli na svaki način tome. Teško mi je sa poštovanjem čitati, a uvijek se tako čita ili - ne čita, dalje, kada se na samome početku suočim sa ovakvim konstrukcijama. Prvo tvrdite da pacijentu treba operacija, a onda da se još ne zna dijagnoza. Ako politička pitanja razumijete kao medicinu, čime se stilski ovdje služite, onda - ste mogli u naslovno pitanje postaviti i dodatak o novinarima koji ne bi znali što će sa sobom, ako bi se uveo kriterij kompetencije.

VL
JM
jezero-matica
13:22 18.02.2014.

Jedino moguc nacin za rjesenje(nametnute)tzv.BiH krize.Dijagnoza je tocna ali je doctori"kontroliranog kaosa"nece da potpisu.Bez potvrde specijalista nema operacije!Sami pacijent se sastoji od vise udova jedan(ud-noga) ne zeli operaciju iako zna de ce bez opracije otici glava,drugi ne zeli ruku operiratiati itd.Treci osta bez ista itd.Najveci problem sto sam vec naveo(interesi) "Kontrolirani kaos"preko BiH destabilizira EU(tukli se preko magarca,njima nista mago odapeo)Zamislite EU placa da joj drugi prave "nered"u dvoristu!Dokle?Kazu da su od 92god.potrosili(na koje sto)u BiH preko $100 milijardi US dolara(na pranje novca i mozga)BiH je mogla bit Svicarska.Nazalost nevidi se kraja"kontroliranom neredu".Da su narodi i gradjani BiH pametni"ko sto nisu" nabili bi bandu nogon u guzicu i sami rjesili svoje problem,ko drugi narodi!

VL
Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
14:13 18.02.2014.

Održivo rješenje problema u BiH, kojeg opisuje g. Pavković, bila je osnova Vance-Owenovog plana s početka 93. To rješenje je usklađeno i s definicijom BiH kao zajednice "i Srba, i Muslimana i Hrvata" kreiranom na zasjedanju ZAVNOBiHa. Dobar dio ratnih stradanja i poratnog traženja rješenja mogao se izbjeći da su Srbi i Muslimani slijedi Hrvate u prihvaćanju toga plana. Ekstremisti i na jednoj i na drugoj strani su odbili rješenje nadajući se nekim svojim rješenjima. Kakvu su štetu nanijeli cijeloj BiH vidimo danas 21 godinu nakon toga suludog čina.

VL
KU
kudcesname
08:47 19.02.2014.

Ovaj ercegovac je Čovićev čovjek. Šta će ercegovče biti s našom Posavinom koju ste vi izdali i prodali?

VL
Avatar ganga57
ganga57
21:57 18.02.2014.

Bosna je zamrsena ko pasija ceijeva,samo je jedan izlaz kroz guzicu.

VL
Avatar comparator
comparator
14:09 18.02.2014.

Muslimani ili bošnjaci su se pobunili protiv neefikasne svoje vlasti i to je cijela priča. Zar je netko normalan mogao od te navodne nacije očekivati nekakvo zdravo vladanje ostatkom drugih nacija ? Taj sigurno nema pojma o zabludama koje uu Bosni traju i nema pojma da bosanci zapravo nisu nacija nego ostatci turske tvorevine koji su izgubili identitet . No kako pomoći Bosni ? Pustimo ih sad nek se nađu i postanu nacija jer je to jedini naćin da oni shvate sebe .

VL
NI
nikolaus
08:49 19.02.2014.

treba ukinuti sve vlade i sve entitete treba ukinuti RS-ku narod BiH treba da se ujedini i da stvori ujedinjenu tj.bratsku vladu neka ne zaborave da su Srbi Hrvati i muslimani,ali treba da stvore jedinstvenu naciju da se zovu BOSANCI i HERCEGOVCI,ako to neučine neće nikad na zelenu granu.

VL
Avatar varešak
varešak
12:44 18.02.2014.

kakve 4-ri vlade nemojte budalakati koja to držaqva u svijetu još ima

VL
SE
Sejo
12:45 18.02.2014.

Jozo Pavkovicu ,nemoj nas zavadjati ,brini se o svojoj kuci a ne o tudjoj,pusti Bosnu na miru

VL
Avatar noemy-no
noemy-no
12:52 18.02.2014.

Bosna je jedna. Ne treba drzavu dijeliti po plemenima, to ste imali i srusili. I to upravo oni sto su je rusili, ti isti koji sada hoce neka ''prava'', bili su i najaktivniji. Bosna Bosancima, svi ostali treba da se prilagode.

VL
SE
Sejo
12:44 18.02.2014.

Znaci Hrvatska moze biti unitarna kao sve zemlje na svjetu a BiH ne moze, po ovom textu ,podjela BiH bi jacala drzavu,stvaranje entiteta na etnicki ociscenih teritorija bi bila samo legalizacija istog.RS je legaalizacija genocida i jedini nacin da BiHiH se oporavi je ukidanje entiteta i stvranje 5 ekonmskih regija.i dokle god Hrvatska i Srbija budu odlucivale o unutrasnjoj strukturi BiH,tu ce biti nesloga.Zato Hrvati ,imate vi i svojih briga,ostavite nas na miru.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.