Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radikalni islamist

BiH: Bivšem borcu ISIL-a godinu dana zatvora

A member loyal to the Islamic State in Iraq and the Levant (ISIL) waves an ISIL flag in Raqqa June 29, 2014. The offshoot of al Qaeda which has captured swathes of territory in Iraq and Syria has declared itself an Islamic
Foto: Reuters/PIXSELL
08.03.2016.
u 13:23

Priznanjem krivnje pristao je da mu se izrekne zatvorska kazna u trajanju od godinu dana, koju će izdržavati u Bosni i Hercegovini.

Radikalni islamist Emin Hodžić priznao je da se borio na strani terorističke organizacije Islamske države (ISIL) te se nagodio s Državnim odvjetništvom BiH da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od godinu dana, priopćeno je iz Državnog odvjetništva BiH.

Hodžić, protiv kojega je nedavno podignuta optužnica za organiziranje terorističke skupine priznao je u cijelosti da je određeno vremensko razdoblje boravio na području Sirije i Iraka u strukturama ISIL-a. Priznanjem krivnje pristao je da mu se izrekne zatvorska kazna u trajanju od godinu dana, koju će izdržavati u Bosni i Hercegovini.

"Predložena kazna u skladu je s ulogom optuženog u izvršenju ovog kaznenog djela, kao i njegovom odgovornošću za kazneno djelo za koje se tereti", pojasnili su iz Državnog odvjetništva BiH.
Naveli su i kako sve veći broj građana BiH i članova obitelji prijavljuje nezakonitosti oko odlaska i boravka državljana BiH na stranim ratištima, kao i da zbog nesnošljivih uvjeta veliki broj građana kontaktira sigurnosne agencije BiH kako bi se vratili u zemlju, priznali zločine i izdržavali kazne u Bosni i Hercegovini.

Iz Državnog odvjetništva BiH su dodali da zajedno s partnerskim sigurnosnim agencijama imaju kapacitete za otkrivanje i procesuiranje osoba koje odlaze na strana ratišta te upozoravaju državljane BiH da se ne odlučuju na ove korake, jer time riskiraju vlastitu sigurnost kao i zatvorsku kaznu po povratku s tih područja.

>> Džihadist urlao kada je dobio osam godina: Rat nikada nije završen

Ključne riječi

Komentara 11

MA
maddog
14:51 08.03.2016.

pa i nije neka kazna,zašto im ne oduzmete državljanstvo i deportacija na teritorij ISIL-a pa neka s njima nagodi!

ZI
zimerman
16:56 08.03.2016.

Ide godina dana , da obucava nove dzihadiste

Avatar emilsalis
emilsalis
15:57 08.03.2016.

Svaki jedan clan IS je u toku 1 godine zaklao prosecno 70 ljudi...nisu to moji izvori vec izvori povratnika. !!! Ti svi povratnici se trebaju najpre staviti u Ludnicu na dugogodisnje posmatranje jer pustiti ih nakon god.dana , medju normalnee ljude je rizik nevidjenih razmera !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije