Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadzor ili zaštita?

'Big Brother' država: Na ulice postavljaju 30 tisuća kamera

kamera
Igor Kralj/PIXSELL
21.08.2013.
u 22:48

Venezuela se smatra jednom od najopasnijih država u Južnoj Americi, sa čak 16 tisuća ubojstava samo prošle godine.

Venezuela će postaviti 30 tisuća nadzornih kamera kako bi pokušali suzbiti vrlo rašireno nasilje na ulicama, piše France24.

Većina kineskih kamera bit će postavljena u glavnom gradu Caracasu. - Cilj je postaviti 30 tisuća sigurnosnih kamera diljem države, kao i druge senzore koji će omogućiti skupljanje informacija u realnom vremenu - kazao je venezuelanski ministra unutarnjih poslova Miguel Rodrigez.

\"Big Brother\" ili zaštita stanovništva

Venezuela se smatra jednom od najopasnijih država u Južnoj Americi, sa čak 16 tisuća ubojstava samo prošle godine. U prva tri mjeseca ove godine ubijeno je već 3400 ljudi. Kamere će za nadzor proizvesti kineska kompanija CEIEC, a bit će isporučene temeljem trgovinskog sporazuma koji su potpisali Caracas i Peking.

Prikupljene informacije će koristiti policija u istragama. Mnogi će ovakav potez nazvati uvođenjem \"Big Brother\" principa nadgledanja u vođenju države, dok će drugi reći kako će se time zaštititi pošteni građani i uhvatiti kriminalci.

>>Vrli novi svijet na američkom kontinentu! NSA sve prati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije